Alle kulturlivets coronarestriktioner ophører 1. februar

Epidemikommissionen har anbefalet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Derfor ophører alle coronarestriktioner på Kulturministeriets område fra og med 1. februar 2022.

Pressemeddelelse
Nyhed
26.01.2022

Epidemikommissionen har vurderet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Dermed ophører samtlige coronarestriktioner på Kulturministeriets område fra og med 1. februar 2022. Det gælder også krav om coronapas og mundbind.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

”I dag markerer en milepæl. Vi kan fjerne de sidste coronarestriktioner. Danmark og dermed kultur, forenings- og idrætslivet kan åbne på vid gab. Det er fantastisk. Efter næsten to år med restriktioner går vi nu endelig en mere normal hverdag i møde. En hverdag med vuggende menneskehav til koncerter, fyldte teatersale og fulde huse til idrætsarrangementer. Vi skal tilbage i vores fællesskaber. Jeg opfordrer alle danskere til at tage ud og nyde vores kulturliv - det vil jeg gøre.

Det er nødvendigt stadig at hjælpe de dele af kulturlivet, der ikke kan nå at omstille sig med få dages varsel. Derfor vil regeringen i samarbejde med Folketingets partier se på, hvordan disse aktører bedst kan hjælpes i en overgangsperiode.”

Epidemikommissionen bemærker, at arrangører af aktiviteter, hvor mange personer samles stående samtidig indendørs, og hvor der derfor kan være særlig høj risiko for smittespredning, kan overveje at tage skridt til at minimere smitterisikoen i februar. Det kan eksempelvis ske ved, at arrangøren opfordrer til eller faciliterer, at deltagerne testes, eller at der opereres med øget afstand ved arrangementet. Det er forsat muligt for private erhvervsdrivende og private kulturinstitutioner mv. at stille krav om coronapas.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16