Anbefalinger til smitteforebyggende tiltag

Regeringen har sammen med idræts- og foreningslivet udarbejdet anbefalinger til børn og unge i idræts- og foreningslivet i områder med høj smitte.

Nyhed
25.11.2021

 

Indtil nu har der været anbefalinger til tiltag for børn og unge på børne- og undervisningsområdet i områder med lokal høj smitte.

Sammen med idræts- og foreningslivet har regeringen nu også udarbejdet en række anbefalinger til idrætsforeninger, foreningsliv, herunder spejdere mv., musik- og kulturskoler mv. Anbefalingerne gælder, når et lokalområde har høje smittetal.

Foreningsaktiviteter, træning, kampe, turneringsaktiviteter, stævner mv. kan fortsat gennemføres, men regeringen opfordrer foreningerne til at have et øget fokus på smitteforebyggende foranstaltninger:

Regeringens anbefalingerne er:

  • Opfordring til, at alle møder op omklædte. Opfordringen gælder dog ikke i svømmehaller og andre steder, hvor det ikke er foreneligt med aktiviteten
  • Opfordring til så vidt muligt at afholde aktiviteter, herunder sociale arrangementer inden for mindre og faste grupper/hold, hvor dette kan gøres som en naturlig del af aktiviteten.
  • Opfordring til så vidt muligt at aflevere og hente børn udendørs. Forældre og andre voksne opfordres endvidere til at holde afstand. Afstandsanbefalingen gælder ikke mellem udøvere, trænere samt mellem forældre og børn ved børn-voksenaktiviteter mv.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

”Smitten stiger i samfundet og blandt vores børn, der endnu ikke er vaccinerede. Derfor er der brug for konkrete anbefalinger til foreningslivet, så vi kan stoppe smittespredningen i områder med høj smitte og blive ved med at holde vores idræts- og foreningsliv åbent.”

Fakta

Grænseværdierne, der definerer høj lokal smitte, fastsættes af Sundhedsministeriet og er på nuværende tidspunkt følgende.

Kommuner: 400 smittede pr. 100.000 indbyggere og mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage.

Sogne: 800 smittede eller flere pr. 100.000 indbyggere, mindst 20 smittetilfælde de seneste syv dage samt en positivprocent på mindst 3.

Pr. 18. november 2021 er i alt 46 kommuner og 77 sogne over grænseværdierne. I uge 46 viste en rapport fra Statens Serum Institut, at der var 1.328 smittetilfælde per 100.000 børn i aldersgruppen 6-11 år. For hele befolkningen er smittetallet på 388 per 100.000 indbyggere ifølge rapporten. Det skal ses i lyset af, at vaccinerne kun blive tilbudt til børn fra 12-års-alderen.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16