Basal betalingskonto skal gøre hverdagen lettere for foreninger

Regeringen vil gøre mødet med banken simplere for blandt andre foreninger. Kulturministeren er træt af at høre om ildsjæle, der løber panden mod muren hos den lokale bank.

Nyhed
28.11.2023

Der har gennem de seneste år været udfordringer for mange erhvervsdrivende og foreninger, når de skulle oprette en konto i danske pengeinstitutter, og flere erhvervsdrivende og foreninger har oplevet, at de blev afvist i banken, når de ville åbne en konto.

Derfor vil regeringen nu styrke adgangen til en basal betalingskonto.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Jeg er virkelig træt af at høre historier om lokale ildsjæle, der løber panden mod muren hos den lokale bank. De frivillige foreningsaktive burde blive mødt med smil, ros og anerkendelse i hele samfundet, men alt for mange oplever i stedet bøvl, bureaukrati og tårnhøje gebyrer med potentiale til at slå enhver god idé ihjel. Nu giver vi foreningerne adgang til en betalingskonto, der gerne skal gøre det lettere at tage ansvar som frivillig kasserer. Jeg forventer også, at bankerne skruer ned for gebyrerne over for foreningerne. Nu bliver det et krav, at kontoen skal tilbydes til en rimelig pris. Det satser jeg på, at bankerne forstår."

Læs mere om den nye konto på Erhvervsministeriets hjemmeside her.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16