Bekendtgørelse om støtte til ugeaviser er sendt i høring

Kulturministeren lægger blandt andet op til, at støtten til ugeaviserne skal afhænge af deres redaktionelle omkostninger.

Nyhed
01.04.2023

Kulturministeriet har i dag sendt udkast til bekendtgørelse om støtte til ugeaviser i offentlig høring.

På regeringens (Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne) forslag til finanslov for 2023 er der afsat 43,1 mio. kr. til en pulje til ugeaviser i 2023 med henblik på at fremme lokaljournalistik til borgerne.

Med bekendtgørelsen foreslås det blandt andet.:

  • At støtteudmåling tager udgangspunkt i mediernes redaktionelle omkostninger.
  • At kriterierne for at modtage støtte blandt andet indebærer krav til andelen af redaktionelt indhold og antallet af redaktionelle årsværk.

Bekendtgørelsen udstedes hurtigst muligt efter høringen og en eventuel godkendelse fra EU-Kommissionen i henhold til statsstøttereglerne. Bekendtgørelsen kan tidligst udstedes, når finansloven for 2023 er vedtaget.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Puljen med støtte til ugeaviser har betydning for ugeavisernes overlevelse og sikrer job i branchen nu og her. Det er vigtigt for mig, at vi hurtigt får kriterierne for at søge på plads. Derfor har jeg nu sendt en bekendtgørelse i høring. Her har jeg lagt vægt på, at vi hjælper de medier, der producerer lokaljournalistik. Nu har branchen mulighed for at komme med sine input, som jeg ser frem til at modtage og studere nærmere, inden jeg udsteder bekendtgørelsen.”

Høringsfristen er 1. maj.

Læs udkast til bekendtgørelse her.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16