Bogpanelet udgiver specialrapport om faglitteratur

Kulturministeriets Bogpanel udgiver ny rapport om faglitteraturens aktuelle status og vilkår og inviterer til digitalt seminar om dens resultater.

Nyhed
09.06.2022

Kulturministeriets Bogpanel har siden 2019 fulgt udviklingen på bogmarkedet og litteraturens aktuelle status i Danmark. Nu står faglitteraturen for tur med en ny specialrapport. Specialrapporten samler en stor mængde relevant viden om faglitteraturens aktuelle status og vilkår.

Rapporten, der er udarbejdet af journalist Tatiana Tilly, undersøger blandt andet markedet for faglitteraturen, udviklingen inden for de faglitterære genrer, digitaliseringens betydning for faglitteraturen og faglitteraturens vilkår inden for kunststøtteordninger.

I rapporten kan man blandt andet også læse mere om, hvordan for eksempel skellene mellem fag- og skønlitteratur bliver opblødt i den såkaldte narrative nonfiktion, og hvordan faglitterære bøger egner sig til de digitale formater.

Det er ambitionen, at specialrapporten skal danne grundlag for videre undersøgelse af og debat om dette spændende felt, og derfor inviterer Bogpanelet til digitalt seminar den 16. august 2022.

Læs Bogpanelets specialrapport om faglitteratur her

Digitalt seminar den 16. august 2022

Det digitale seminar finder sted kl. 10.00-11.30, d. 16. august 2022, online. Tore Leifer, der bl.a. er vært på Kulturen på P1, vil være moderater på en formiddag med spændende oplæg af bl.a. Tatiana Tilly og efterfølgende debat. Programmet offentliggøres snart.

Skriv til anrv@remove-this.kum.dk for at tilmelde jer og modtage link til seminaret.  

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16