Danmark kan holde EM i håndbold

Efter en tæt dialog med DHF og sundhedsmyndighederne er det besluttet, at regeringen kan bakke op om EM i håndbold på dansk jord.

Pressemeddelelse
23.11.2020

Der bliver håndbold EM på dansk jord i år. Efter tæt dialog mellem DHF og sundhedsmyndighederne, hvor det er blevet drøftet, hvordan turneringen kan holdes så sundhedsforsvarligt som muligt, har regeringen besluttet at bakke op om at holde EM i håndbold i Danmark. Regeringen har inddraget Folketingets partier i beslutningen

Kulturminister Joy Mogensen glæder sig over beslutningen:

"Det er en god nyhed for alle dem, der har knoklet for at få en international begivenhed stablet på benene på rekordtid, for alle de lande, der har trænet hårdt op til turneringen, og for alle dem, der traditionen tro følger med fra kanten af sofaen og hepper på deres landshold, herhjemme og i Europa," siger Kulturminister Joy Mogensen og uddyber:

”Vi har i de sidste dage knoklet med vurdering af den sundhedsprotokol, som DHF har lavet og også strammet op på. Det er ikke nemt at afholde store internationale begivenheder midt i en global sundhedskrise. DHF har fuldt fokus på en stram protokol, og der hviler et enormt stort ansvar på DHF’s skuldre for at afholde EM så forsvarligt som muligt og med fuld overholdelse af reglerne i protokollen. Sundhedsmyndighederne kommer også til bidrage med yderligere rådgivning omkring afholdelse af turneringen.”

Konceptet for afvikling af EM i håndbold

Ifølge DHF’s sundhedsprotokol, som EM i håndbold bliver afviklet efter, anvendes et særligt ”boble-koncept”:

  • Der skabes en rød zone (”boble”), hvor alle spillere, ledere, officials og øvrige personer tæt på spillerne (anti-doping, tidtagere, guider, chauffører m.fl.) er isoleret fra omverdenen inden ankomst og fra ankomst til afrejse.
  • Personer i rød zone har i en 14-dages periode op til mesterskabets start holdvis været i isolation og i denne periode på datoangivne dage skullet foretage (som et minimum) en Antigen test. De sidste to gennemførte test før afrejse fra det pågældende land, skal være PCR-test (og være negative).
  • Holdene skal ved indrejse fremvise negativ test max 72 timer gammel.
  • Holdene testes ved ankomst og efterfølgende hvert tredje døgn og må kun opholde sig på hotellet og i håndboldhallen.
  • Alle øvrige personer omkring turneringen herunder hotelpersonale, journalister m.fl. er ikke tilladt inde i rød zone.
  • I tilfælde af påvist smitte hos en spiller vil resten af holdet blive betragtet som nære kontakter, hvorfor truppen isoleres – men på egne hotelværelser.
  • Alle nære kontakter, som er testet negativ skal derefter på ny testes efter 24 timer. Hvis den nye test også er negativ, kan holdet ophæve isolationen og spille kamp samme dag.
  • For bedst muligt at sikre, at der ikke bringes Covid-19 med ud af landet, testes holdene og officials på dagen for afrejse. Kun med et negativt testsvar kan de pågældende forlade landet.

For yderligere informationer om den anvendte sundhedsprotokol henvises til DHF.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16