Dansk biennalebidrag skal inspirere verden i kampen mod klimaforandringer

Havet stiger. Ikke bare i Venedig, men også i resten af verden. Det skal det danske bidrag til arkitekturbiennalen i Venedig behandle og ikke mindst komme med naturbaserede designløsninger på. Kulturministeren er med og åbner Den danske Pavillon på en af verdens vigtigste arkitekturbegivenheder på fredag 19. maj.

Pressemeddelelse
17.05.2023

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:
”Årets danske bidrag til arkitekturbiennalen giver et spændende kunstnerisk bud på, hvordan én af vores generations største samfundsudfordringer - klimaforandringerne - kan håndteres. Jeg håber og tror på, at det danske bidrag kan inspirere andre lande til at tænke arkitekturen og naturen ind, når der skal findes løsninger til kystbeskyttelse og klimasikring."

Om det danske bidrag til arkitekturbiennalen
Under overskriften Coastal Imaginaries sætter Den danske Pavillon med kurator Josephine Michau i front fokus på naturbaserede designløsninger i kampen mod globale udfordringer som stigende havvand og stormflod.

Det er ambitionen, at årets bidrag i Den danske Pavillon vil rette opmærksomheden mod nye løsninger til og forestillinger om fremtidens kystlandskaber og klimaforandringernes konsekvenser i København og resten af verden.

Om arkitekturbiennalen i Venedig
Arkitekturbiennalen i Venedig, som løber af stablen 20. maj til den 26. november 2023, er verdens største arkitekturbegivenhed med omkring 300.000 gæster. 64 lande deltager i biennalen, der afholdes for 18. gang.

Dansk Arkitektur Center er udpeget af Kulturministeriet som kommissær for det officielle danske bidrag til den 18. arkitekturbiennale i Venedig. Bidraget er skabt i samarbejde med Realdania, Kulturministeriet og Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur.

Læs mere om det danske bidrag her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16