De fleste restriktioner lempes i Nordjylland

Fra den 20. november kan der igen åbnes op for kulturinstitutioner, idræts- og foreningsliv i alle syv berørte kommuner i Nordjylland.

Nyhed
20.11.2020

På baggrund af nye smittedata og resultater fra sekventeringen af de positive prøver, der viser en faldende tendens af minkvarianter i Nordjylland, vurderer Indsatsgruppen for Covid-19-håndtering, at de fleste lokale restriktioner i syv nordjyske kommuner kan lempes. Regeringen har besluttet at følge anbefalingen.

Derfor lempes de fleste tiltag og restriktioner for alle syv kommuner: Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner.

De nationale tiltag og restriktioner, der gælder for kultur-, idræts- og foreningslivet på nationalt niveau, gælder nu igen i Nordjylland. Læs mere her på www.kum.dk/aktuelt/covid-19

Kultur- og fritidsliv

Fra den 20. november lempes restriktioner for kultur- og fritidsliv, hvilket betyder at:

  • Indendørs og udendørs kulturinstitutioner, herunder museer, teatre, biografer, biblioteker, aftenskoler, daghøjskoler, Folkeuniversitetet, musik og kulturskoler mv. igen kan holde åbent for offentlig adgang.
  • Det samme gælder øvrige lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter.
  • Lokaler, hvor der udøves idræts- og fritids- og foreningsaktiviteter, herunder idrætshaller, spillehaller og kasinoer, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre og foreningslokaler kan igen åbne for offentlig adgang.
  • Forlystelsesparker, omrejsende tivolier, zoologiske haver, akvarier og lignende kan igen holde åbent for offentlig adgang.

Mobilitet

Nordjyder i de berørte kommuner kan igen færdes på tværs af kommunegrænser. Det gælder også for medarbejdere, kursister, udøvere mm. i kulturlivet, herunder elever og kursister på folkehøjskoler, som tidligere var underlagt mobilitetsrestriktioner.

Forsamlinger

  • Det vil igen være muligt at være op til 500 personer til stede ved arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor kunder, besøgende eller deltagere i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende siddende arrangementer.
  • Det vil igen være muligt at være op til 50 personer til stede ved idræts- og foreningsaktiviteter for børn og unge op til 21 år.

Beboere i de berørte kommuner opfordres forsat til at omgås færrest mulige personer.

Flere informationer

Læs mere om alle lempelser af restriktioner i Nordjylland på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside 

Læs mere om de tiltag, restriktioner og retningslinjer, der gælder for kultur-, idræts- og foreningslivet på nationalt niveau her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16