De nominerede til Kulturministerens Parasportspris 2021 er...

De tre nominerede til ’Kulturministerens Parasportspris 2021’ har gjort en helt særlig indsats og bidraget til udviklingen af dansk handicapidræt.

10.12.2021

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

”Alle de nominerede fortjener en kæmpe hyldest. De arbejder hver dag for enten at give parasporten de bedst mulige rammer eller skabe store sportslige resultater. Deres indsats og dedikation er inspirerende, og jeg har stor respekt for dem og deres arbejde. Jeg så selv nogle fantastiske præstationer fra de danske para-atleter, da jeg overværede De Paralympiske Lege i Tokyo. Det var voldsomt imponerende, og det har bare bekræftet mig i, hvor vigtig den her pris og parasport generelt er."

De nominerede til Kulturministerens Parasportspris 2021

Lisa Kjær Gjessing, parataekwondokæmper

I 2012 fik Lisa Kjær Gjessing konstateret kræft i hånden, hvilket resulterede i, at hun fik hånden amputeret. Dette stoppede dog ikke Lisa i at dyrke taekwondo, og efter et genoptræningsforløb begyndte hun at dyrke parataekwondo med imponerende resultater til følge. Hun har vundet VM 4 gange, EM 5 gange og ligger suverænt nummer 1 på verdensranglisten. Til De Paralympiske Lege i Tokyo 2020 var der store forventninger til Lisa, og forventningerne blev indfriet med en guldmedalje.

Tobias Thorning Jørgensen, paradressurrytter

Paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen på 21 år har muskelsvind. I 2018 faldt han af sin mors hest og brækkede lårben, korsben, bækkenet og venstre arm, men han kæmpede sig hurtigt tilbage og er siden da gået målrettet efter at komme helt til tops. Tobias markerede sig til De Paralympiske Lege i Tokyo 2020, da han efter flotte resultater på dressurbanen sikrede sig to guldmedaljer. Dermed slog han fast, at han er dominerende på den internationale scene sammen med sin hest, Jolene Hill.

Specialsport.dk

Specialsport.dk er en forening, der arbejder for at gøre sportsdeltagelse let tilgængeligt for børn og unge med handicap i hele Danmark. Foreningens arbejde bidrager til, at alle børn og unge kan få gode oplevelser, venskaber og styrket selvværdet gennem sporten. Specialsport.dk styrker idrætsdeltagelsen igennem kreative bud på konkrete løsninger tilpasset det enkelte barn. Foreningen er primært båret af frivillige kræfter, der hjælper børn og unge i gang og støtter op om at fastholde den enkelte i idrætten.

Om ’Kulturministerens Parasportspris’

Hvert år hylder kulturministeren personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk handicapidræt, og som har bidraget til, at handicapidrætten udvikler sig. Prisen blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Tidligere vindere inkluderer bl.a. Lars Larsen (2019), Farum-Holte Volleyball (2011) og Ridelandsholdet for ryttere med handicap (2010).

Vinderen bliver offentliggjort 8. januar 2022 ved DR’s ’Sport 2021’, som bliver afholdt i Jyske Bank Boxen.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16