Fem genstartspuljer til kulturen er på trapperne

Fem puljer til genstart af kultur- og idrætslivet på i alt 37,5 mio. kr. åbner for ansøgninger 19. maj kl. 15.00. Desuden er en dataindsamling sat i gang om konsekvenserne af coronaepidemien for kultur- og idrætslivet.

Pressemeddelelse
Nyhed
18.05.2021

Genstartspuljerne skal understøtte genåbningen af kultur- og idrætslivet og er en del af genstartsteamets anbefalinger.

Genstartsteamet består af repræsentanter fra både kultur- og idrætsliv, og teamets anbefalinger indeholder en række initiativer, som skal understøtte genstartsaktiviteter inden for både kunst, kultur og idræt.

Blandt initiativerne er fem puljer, der skal understøtte aktiviteter i vækstlaget, udforskning af nye formater i det offentlige rum og omlægninger samt nytænkning af allerede eksisterende projekter til for eksempel udendørs versioner. Alle aktiviteter skal bidrage til genåbningen af kultur- og idrætslivet efter COVID-19-nedlukningen.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”For at hjælpe kulturen godt på vej med genåbningen har genstartsteamet anbefalet fem genstartspuljer. Mit håb er, at puljerne vil bidrage til en god genåbning med kreative kultur- og idrætsaktiviteter, som vi alle sammen kan nyde i den kommende tid.”

Ansøgninger til puljerne behandles i den rækkefølge, de modtages, og der lukkes for ansøgninger, når alle midler er uddelt.

Ud over puljerne er der efter genstartsteamets anbefalinger udbetalt én million kr. til dataindsamling. Dataindsamlingen vil fokusere på konsekvenser for borgere og aktører i kultur- og idrætslivet, da der er foretaget få undersøgelser på området. Undersøgelserne indebærer kvantitative undersøgelser, analyser og opinionsmålinger. De vil blive foretaget af Dansk Teater og Dansk Kunstnerråd.

Læs mere om puljerne her

Læs mere om genstartsteamets anbefalinger her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16