Folkehøjskoler får mere frihed til at sikre bedre kønsbalance

Mange flere kvinder end mænd tilmelder sig et højskolekursus. Derfor ændres vejledningen for folkehøjskolerne, så de får mulighed for selv at ændre billedet.

Pressemeddelelse
Nyhed
24.04.2021

Kulturminister Joy Mogensen siger:

- Jeg er glad for, at vi kan give folkehøjskolerne en større frihed til at balancere optaget. For mig er det vigtigt, at alle – uanset køn - får mulighed for at få nogle gode oplevelser, de vil huske resten af livet, og derfor er det godt, at højskolerne nu har fået denne mulighed for at sikre mangfoldigheden.

Baggrund

Folkehøjskolerne oplever i disse år en stor søgning, og de har hurtigt meldt udsolgt af deres elevpladser. Kvinder er dog på flere folkehøjskoler langt hurtigere end mænd til at tilmelde sig. I nogle tilfælde er der 90 procent kvinder og 10 procent mænd.

Det skyldes, at tilmeldingerne foregår ved først til mølle-princippet, hvor der er en tendens til, at kvinder tilmelder sig hurtigere end mænd.

Derfor har kulturministeren ændret i vejledningen, så det nu bliver muligt for folkehøjskolerne at sikre en bedre kønsbalance.

Med ændringen får folkehøjskolerne fra efteråret 2021 således muligheden for at sikre en bred elevgruppe.

Hvis en folkehøjskole ønsker at benytte sig af muligheden for at balancere optaget, bør skolen sikre sig, at der ikke sker eksklusion af andre kønsidentiteter.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16