Forsker i motionsdoping vinder Julius Bomholt-prisen

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker i dag Kulturministeriets forskningspris, Julius Bomholt-prisen, til lektor Ask Vest Christiansen for hans videnskabelige arbejde om motionsdoping.

Pressemeddelelse
Nyhed
07.12.2021

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

” At få bugt med misbrug af motionsdoping i for eksempel fitnessmiljøer er en vigtig, men også svær problemstilling. Ask Vest Christiansens giver os med sin banebrydende forskning et helt særligt indblik i problematikken. Jeg håber, Ask Vest Christiansens forskning kan give inspiration og værktøjer til at forhindre brugen af doping i fitnessmiljøer.”

Formand for Kulturministeriets Forskningsråd, Johs. Nørregaard Frandsen, siger:

”Ask Vest Christiansen afdækker i sin unikke forskning væsentlige sider af den kultur, der danner baggrund for doping blandt motionister i fitnessmiljøer. Gennem sine skarpe analyser prøver han at forstå de motiver, værdier og forestillinger, som får især unge mænd til at bruge præstationsfremmende stoffer som anabole steroider. Ask Vest Christiansens forskning vil få stor betydning for håndteringen af denne kultur og dette misbrug, som i forvrængede former mimer sider af et konkurrence- og præstationspræget samfund”.

Overrækkelsen af prisen finder sted i dag på Aarhus Universitet.

Fakta om Julius Bomholt-prisen

Julius Bomholt-prisen gives for nyskabende forskning af højeste kvalitet som anerkendelse af en fremragende forskningsindsats. Prisen uddeles én gang om året.

Prisen er indstiftet af Kulturministeriet og navngivet efter Danmarks første kulturminister, Julius Bomholt. Vinderne af Julius Bomholt-prisen modtager en medalje i bronze skabt af billedkunstner Morten Stræde.

Fakta om Ask Vest Christiansen

Ask Vest Christiansen, ph.d. er lektor ved Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet, hvor han er tilknyttet Forskningsenheden for Sport og Kropskultur.  

Ask Vest Christiansen modtager prisen for bogen, ”Motionsdoping. Styrketræning, identitet og kultur”, der udkom i 2018 på Aarhus Universitetsforlag. En engelsksproget version af bogen udkom i 2020 på det engelsk forlag Routledge under titlen: ”Gym Culture, Identity and Performance Enhancing Drugs. Tracing a Typology of Steroid Use.

Det er Kulturministeriets Forskningsudvalg, der har indstillet Ask Vest Christiansen til den fornemme pris.

Hør også podcast med interview med Ask Vest Christiansen om hans arbejde på videnskab.dk

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16