Grønne tiltag under opsejling på danske kulturinstitutioner

Danske kulturinstitutioner får nu bedre mulighed for at bidrage aktivt til indsatsen på klimaområdet. Kulturminister Joy Mogensen har afsat 6 mio. kr. til nye klimatiltag, der skal hjælpe med at skabe mere energieffektive kulturinstitutioner og mindske belastningen på klimaet.

Pressemeddelelse
12.06.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Hvis vi skal løse de store klimaudfordringer, skal alle løfte i flok og bidrage – også vores kulturinstitutioner. Derfor øremærker jeg nu 6 mio. kr. til nye, energibesparende løsninger på de statelige kulturinstitutioner. Tiltagene spænder fra solcelleanlæg på taget af Det Kgl. Bibliotek til energivenlige lyskilder på Det Jyske Musikkonservatorium. Det er skridt i den rigtige retning, så vi kan få et mere energieffektivt og grønt kulturliv i Danmark.”

Disse kulturinstitutioner har fået økonomisk støtte og er på vej med nye, grønne klimatiltag:

Det Kgl. Bibliotek, Det Kongelige Teater, Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet, Den Danske Filmskole, Rigsarkivet, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Den Hirsprungske Samling, Rytmisk Musikkonservatorium, Den Danske Scenekunstskole, Det Danske Filminstitut, Det Jyske Musikkonservatorium, Statens Værksteder for kunst og Det Grønne Museum.

Læs mere om de enkelte tiltag i aktstykket (pdf)

Samlet er der afsat 6 mio. kr. fra det kulturelle aktstykke i 2019 til energieffektivisering på statslige institutioner under Kulturministeriet.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16