Her er de nominerede til årets priser for børne- og børne- og ungdomslitteratur

Tre forfattere og tre illustratorer er nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger. Med hver pris følger 75.000 kroner.

Pressemeddelelse
07.02.2019

Både en forfatter og en illustrator skal hædres, når kulturministeren traditionen tro uddeler to priser til de bedste børne- og ungdomsbøger fra det forgangne år. I årets nomineringer til Kulturministeriets priser for børne- og ungdomsbøger kan man blandt andet møde en pige med tomatrøde kinder, en dreng fanget i en gabestok og en ganske særlig havfrue. 

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er:

• Jonas Kleinschmidt: ’Drengene’
• Marianne Iben Hansen: ’Lille Frøken Pingelpot’ 
• Jesper Wung-Sung: ’Alfred og gabestokken’

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er indstillet af et udvalg bestående af Kamilla Slocinska (formand), Anita Brask Rasmussen, Betina Falsing og Søren Fanø.

De nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er:

• Anna Jacobina Jacobsen for ’Ø’
• Sofie Louise Dam for ’Stur Stur Nummer’
• Kamila Slocinska for ’Tomat’

Et udvalg bestående af Søren Assenholt (formand), Marianne Eskebæk Larsen, Caroline Sehested og Kasper Heron Købke har indstillet de nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Læs udvalgenes begrundelser for de nominerede på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside

Fakta om Kulturministeriets priser for børne- og ungdomsbøger

I 1954 blev Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger uddelt for første gang.. 25 år senere, i 1979, kom Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger til. Prismodtagerne tæller blandt andet Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen og Kim Fupz Aakeson. 

Se Forfatterprismodtagerne siden 1954

Se Illustratorprismodtagerne siden 1979

Kulturminister Mette Bock overrækker priserne den 21. marts kl. 15.00 i Kulturministeriet. Pressen er velkommen ved forudgående tilmelding.

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16 
Konsulent Marie Starup, tlf.: 33 74 52 66, msta@slks.dk