Her er de nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger

Tre forfattere og tre illustratorer er nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger. Med hver pris følger 75.000 kr.

Pressemeddelelse
06.02.2020

Både en forfatter og en illustrator skal hædres, når kulturministeren traditionen tro uddeler to priser til de bedste børne- og ungdomsbøger fra det forgangne år.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Det er vigtigt, at vi hylder vores allerbedste danske børne- og ungdomsbøger. Fordi de rammer os i ord og billeder med den uforklarlige nerve, som god litteratur kan bevæge mennesker med.

I dag, hvor vi kæmper med svigtende læselyst, ikke mindst blandt børn og unge, har vi mere end nogensinde brug for at fremhæve den nye, ekstraordinære børne- og ungdomslitteratur. Vi skylder vores børn og unge magiske og mættende litteraturoplevelser, der kan tænde læselyset i dem. Derfor er der alt mulig god grund til at gå på opdagelse i årets nominerede bøger til Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris.”

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er:

  • Adam O for ’Den Rustne Verden’ 
  • Tina Sakura Bestle for ’Bogen om Blom’
  • Kathrine Assels for ’Mester Ester’

De nominerede til Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er indstillet af et udvalg bestående af Gerd Laugesen (formand), Anna Karlskov Skyggebjerg, Betina Falsing og Maria Louise Bjørn Bjerrum.

De nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger er:

  • Jan Oksbøl Callesen for ’Hr. Løve i biografen’
  • Signe Parkins for ’Blomsten der elsker mig’
  • Kamilla Wichmann for ’Sommervenner’

Et udvalg bestående af Peter Land (formand), Marianne Eskebæk Larsen, Caroline Sehested og Kasper Heron Købke har indstillet de nominerede til Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Læs udvalgenes begrundelser for de nominerede her

Fakta om priserne

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Prismodtagerne tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen og Jesper Wung-Sung, som modtog Forfatterprisen sidste år.

Se Forfatterprismodtagerne siden 1954 her

Se Illustratorprismodtagerne siden 1979 her

Kulturminister Joy Mogensen overrækker priserne den 17. marts kl. 15.00 i Kulturministeriet. 

OPDATERING 13/3-2020: Prisoverrækkelsen og offentliggørelsen af prismodtagerne er udskudt på ubestemt tid.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16