Invitation til status på Børsen-kunstværker

Tirsdag den 4. juni kan journalister komme ind på Nationalmuseets magasin i Vinge, hvor en stor mængde kunstværker og kulturarv fra Børsen bliver opbevaret. Her er kunstværkerne også blevet registreret og undersøgt for eventuelle skader efter branden på Børsen.

Pressemeddelelse
02.06.2024

Journalister har tirsdag den 4. juni kl. 11.45-12.30 mulighed for at få en status på den kunst og kulturarv, som blev reddet ud af Børsen i forbindelse med branden.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt, administrerende direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen og direktør på Nationalmuseet Rane Willerslev vil sammen gerne byde indenfor i magasinet, hvor kunstværkerne er opbevaret. Til arrangementet vil flere kunstværker blive vist frem.

Der vil være information om kunstgenstande og kulturarv, der blev reddet ud af branden på Børsen, og om standen på værkerne.

Det sker på Nationalmuseets magasin i Vinge, Arven 1, 3600 Frederikssund.

Tilmelding er nødvendig for at komme ind på magasinet, ligesom det er nødvendigt at medbringe pressekort. Tilmelding sker til pressechef på Nationalmuseet Sverre Quist på mail svqu@remove-this.natmus.dk. Tilmeldingen skal ske senest mandag kl. 16.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16