Kom til åbningen af dansk-sydkoreansk kulturår 2019 i Aarhus

Onsdag den 30. januar fejrer Sydkorea og Danmark den officielle, danske lancering af Kulturåret 2019, der sætter fokus på blandt andet musik, design, kunst og kultur i de to lande. Lanceringen finder sted i Kunsthal Aarhus.

Nyhed
23.01.2019

H.K.H. Kronprinsessen og kulturminister Mette Bock deltager onsdag den 30. januar ved den officielle, danske åbning af Kulturåret 2019 mellem Danmark og Sydkorea. 

Kulturåret 2019 vil sætte fokus på musik, kunsthåndværk, design, film, musik, e-sport, koncerter og meget andet i både Sydkorea og Danmark, og Kulturåret 2019 er samtidig med til at fejre 60-året for de diplomatiske forbindelser mellem de to lande.

Samtidig med åbningen af Kulturåret 2019 har Kunsthal Aarhus fernisering på den anerkendte, sydkoreanske multimediekunstner Kim Beoms udstilling ”Water from Ganges River in the Cup Made with Newspaper from Congo”. 

Tid: Onsdag den 30. januar fra kl. 17.00 til kl. 19.00. 

Sted: Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus.

Der vil være mulighed for at se den nyåbnede udstilling, man kan opleve det danske jazzband ”Kalaha” spille med den sydkoreanske vokalist Bora Kim, man kan smage forskellige snacks fra Sydkorea, og der vil være taler fra blandt andre kulturminister Mette Bock. 

Dørene er åbne for offentligheden til arrangementet, men for at være sikker på en plads, så bedes journalister sende en e-mail til: jdk@kum.dk for akkreditering. Pressen bedes møde op senest kl. 16.45. 

Fakta om Kulturåret 2019 

Åbningsarrangementet er en del af fejringen af 60-års jubilæet for diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Sydkorea. Selve Kulturåret 2019 for Danmark og Sydkorea er et fællesprojekt med kulturelle aktiviteter i begge lande. 

Sydkorea, Japan og Kina er alle en del af den asiatiske kulturindsats, som Det Internationale Kulturpanel har fokus på fra 2017 til 2020. Formålet med kulturindsatsen er at styrke og forny dialogen og de kulturelle bånd Danmark og de asiatiske lande. Satsningen koordineres med Det Danske Kulturinstitut og i samarbejde med ambassaderne i Sydkorea, Japan og Kina.

Det Internationale Kulturpanel består af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, Erhvervsministeriet og centrale aktører inden for Danmarks kulturudveksling i udlandet.

Læs mere om kulturindsatsen i Sydkorea

Læs mere om Det Internationale Kulturpanel

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16