Kom til digitalt seminar om faglitteraturens aktuelle status og vilkår

Hvordan står det egentligt til med faglitteraturen i Danmark? Vær med og blive klogere, når Kulturministeriets Bogpanel inviterer til digitalt seminar tirsdag d. 16. august.

Nyhed
10.08.2022

Programmet byder blandt andet på ny indsigt om faglitteraturen, ordet bliver givet til både forfattere og forlæggere, og seminaret slutter af med et dygtigt panel til at diskutere faglitteraturens aktuelle status og vilkår.

Alle interesserede kan deltage i seminaret, som vil foregå online.

Ny rapport gør status

Kulturministeriets Bogpanel følger løbende bogmarkedets udvikling og arbejder med at kortlægge den aktuelle situation for litteraturen i Danmark. I juni 2022 udgav Bogpanelet en specialrapport, som samler en stor mængde viden om faglitteraturens aktuelle status og vilkår. Rapporten undersøger blandt andet markedet for faglitteraturen, udviklingen inden for de faglitterære genrer, digitaliseringens betydning for faglitteraturen og faglitteraturens vilkår inden for kunststøtteordninger.

Kulturministeriets Bogpanel vil gerne invitere til digitalt seminar 16. august kl. 10.00 for at starte en samtale om udviklingen inden for faglitteratur med udgangspunkt i de undersøgte emner fra den nyligt udgivne specialrapport.

Program 16. august

Velkomst og introduktion til programmet ved vært Tore Leifer og formand for Bogpanelet Anne-Marie Mai

Specialrapport om faglitteraturens aktuelle status og vilkår
Vært Tore Leifer interviewer journalist Tatiana Tilly, som er forfatter til Bogpanelets specialrapport, om faglitteraturens aktuelle status og vilkår.

Forlagenes vinkel: Det aktuelle marked for faglitteratur
Tore Leifer taler med Kim Hundevadt, Forlagschef for nonfiction JP/Politikens Forlagshus og Lars Erik Strandberg, stifter og adm. direktør af Strandberg Publishing om, hvordan de ser det aktuelle marked for faglitteratur, og hvilken betydning det har for udgivelsen af faglitteratur på deres respektive forlag.

Forfatternes vinkel: Faglitterære forfatters vilkår
De faglitterære forfattere Lone Frank og Annette Lassen vil i samtale med vært Tore Leifer snakke om, hvordan det er at være faglitterær forfatter, og hvilke muligheder og udfordringer de oplever.

Paneldebat: Hvordan ser den aktuelle udvikling inden for faglitteratur ud, og er der fortsat plads til faglitteraturen i en digital tidsalder?
Hør forlagene og de faglitterære forfatteres diskutere udviklingen inden for faglitterære genrer og komme med bud på, hvor faglitteraturen er på vej hen – bl.a. set i lyset af den digitale udvikling. Undervejs vil der være mulighed for at stille spørgsmål til paneldeltagerne.

 

Tidspunkt: tirsdag d. 16. august kl. 10.00 - 11.30

Her kan du streame seminaret

Læs Bogpanelets specialrapport om faglitteratur

 

 

Yderligere oplysninger

Skriv til fuldmægtig Andreas Riegels Vestergaard på anrv@remove-this.kum.dk