Kommuner får refusion for aflyst børneteater

Staten giver refusion til kommunerne, når de køber en børneteaterforestilling eller lignende. Den refusion består, også selvom mange af forestillingerne er aflyst pga. COVID-19.

Nyhed
02.07.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"På den anden side af corona-krisen skal børn og unge stadig have mulighed for at møde teater i deres hverdag. Om det er i børnehaven, skolen eller på biblioteket. Derfor vil staten betale refusion til kommunerne for aflyste forestillinger i håb om, at flere teatre får betaling for forestillingerne. Staten og kommunerne kan sammen hjælpe de teatre og scenekunstkompagnier, som har fået aflyst forestillinger på grund af COVID-19. Jeg håber meget, at rigtig mange kommuner vil være med på idéen."

Mange børneteaterforestillinger, som kommuner havde bestilt, er blevet aflyst på grund af de forskellige tiltag til begrænsning af spredning af COVID-19. Kommunerne kan hjælpe med til at afbøde teatrenes tab ved at betale for de forestillinger, som er blevet aflyst. Så vil staten refundere 50 procent af kommunernes udgifter.

Læs mere om reglerne for statens refusion af børneteater m.v.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16