Krav om coronapas ændres og udvides

Lokaler med over 100 deltagere eller tilskuere indendørs og lokaliteter med over 1.000 deltagere eller tilskuere udendørs bliver nu omfattet. Det samme gælder for de videregående kunstneriske uddannelser.

Nyhed
26.11.2021

Indgangen til vinterhalvåret har medført en stigende smitte med coronavirus, og epidemien er i øjeblikket i vækst i alle regioner. Derfor har regeringen på baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen og med bred opbakning fra Folketingets partier besluttet at udvide kravet om coronapas i kulturlivet.

Fremover skal personer på 15 år eller derover vise coronapas for at få adgang til lokaler med over 100 tilskuere eller deltagere indendørs og lokaliteter med over 1.000 tilskuere eller deltagere udendørs. Ved de berørte lokaler eller lokaliteter skal der opsættes informationsmateriale om kravet om coronapas og om muligheden for bortvisning.

Desuden bliver kravet om coronapas udbredt til de videregående uddannelser, herunder de videregående kunstneriske uddannelser.

Kravet om coronapas på Kulturministeriets område omfatter herefter:

  • Videregående kunstneriske uddannelser
  • Tilskuere til koncerter og scenekunstforestillinger mv.
  • Gæster til forevisninger i biografer eller lignende og storskærmsarrangementer
  • Betalende tilskuere ved idræt
  • Besøgende i museer, kunsthaller og lignende
  • Deltagere til folkeoplysning, herunder aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet
  • Gæster i zoologiske anlæg og akvarier
  • Gæster i svømmehaller

Generelt vil det gælde, at varigheden af et coronapas baseret på test bliver sat ned, så hurtigtest vil gælde 48 timer og PCR-test 72 timer.

Ændringerne vil gælde fra mandag den 29. november.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

"Regeringen har lyttet til Epidemikommissionen, og det er derfor besluttet at udbrede kravet om coronapas og stramme op for gyldigheden af coronapasset. Målet med de nye tiltag er, at vi fortsat kan holde kultur- og idrætslivet og resten af samfundet åbent i den nuværende smittesituation." 

På nogle kulturinstitutioner er der tilknyttet butikker og/eller take-away-restauranter. Sådanne butikker og take-away-restauranter vil blive omfattet af de krav om brug af mundbind eller visir, der bliver indført på Erhvervsministeriets område (for detailhandelen mv.) i forlængelse af Epidemikommissionens anbefalinger.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16

Kulturministeriets corona-rådgivning: 41 39 39 41