Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen er forhindret i at deltage i OL

Dette skyldes, at kulturministeren er gravid.

Pressemeddelelse
Nyhed
12.07.2021

Det bliver ikke kulturministeren, der kommer til at støtte de danske atleter ved sommerens OL i Tokyo. Dette skyldes, at kulturministeren er gravid.

Kulturministeren er pga. graviditeten ikke vaccineret. Sundhedsstyrelsens vurderer, at gravide er i risiko for et sværere forløb med Covid-19, og kulturministeren har derfor måttet melde fra til den planlagte deltagelse ved OL i Tokyo. Bortset fra at graviditeten begrænser ministerens rejseaktivitet, har graviditeten ikke indflydelse på kulturministerens arbejde.

”Jeg er selvfølgelig lykkelig for at være gravid. Det er et ønske, jeg har haft længe. Jeg er ked af, at det betyder, at jeg ikke kan overvære de danske atleters præstationer til OL i Tokyo. Vi har gjort alt, hvad vi kunne igennem Coronakrisen for at hjælpe de danske atleter til at kunne deltage i dette udskudte OL. Derfor ærgrer det mig, at jeg ikke kan følge arbejdet mod OL til dørs og repræsentere regeringen med Dannebrog på tribunen. Jeg vil passe mit arbejde frem til det tidspunkt, hvor jeg er nødt til at gå på barsel. Til den tid vil mine opgaver blive varetaget af den person, statsministeren udpeger. Regeringen er et hold, og min graviditet vil selvfølgelig ikke have indflydelse på regeringens prioriteter på kultur- og kirkeområdet.”

Kulturministeren oplyser, at graviditeten er et privat anliggende. Som det var tilfældet med hendes første graviditet, er der tale om graviditet ved kunstig befrugtning, og hun venter barnet som enlig. Ministeren har termin ved årsskiftet.

Der arbejdes på en afklaring af, hvorvidt en anden regeringsrepræsentant kan deltage ved OL.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16