Kulturminister indkalder til forhandlinger

Kulturministeren inviterer kultur- og medieordførere til forhandlinger. Målet er at finde løsninger på corona-krisens negative effekt på kultur- og medieområdet. Kulturministeren svarer på spørgsmål i dag ved Johan Borup Højskole.

28.03.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Kulturlivet er hårdt ramt af Corona-krisen. Regeringen er optaget af, at vi får hjulpet hele kulturlivet igennem krisen på den bedst mulige måde. Størstedelen af løsningerne ligger i de centrale hjælpepakker, som regeringen allerede har præsenteret, men der er brug for, at vi følger op og ser på områder, der stadig mangler en løsning. På søndag gælder det højskoler, aftenskoler og folkeoplysningen og mandag de lokale og regionale medier. Vi kan ikke hjælpe alle med alt - men vi prøver at hjælpe flest med mest.”

Søndagens forhandlinger vil omhandle: 

  • Højskoler 
  • Aftenskoler 
  • Folkeoplysning

Kulturministeren vil endvidere orientere om løsning for de zoologiske anlæg.

Mandagens forhandlinger vil omhandle: 

  • Lokale og regionale medier 

Kulturinstitutioner 

Foruden forhandlingerne er det kulturministerens og regeringens ambition at gøre op med den forskel i adgang til kompensationsordninger, der er mellem kulturinstitutioner med henholdsvis over og under 50 procent i offentligt tilskud.

Kulturministeren tilføjer: 

”Mange selvejede institutioner på Kulturministeriets område, eksempelvis teatre og museer, kan på nuværende tidspunkt ikke få del i de nuværende kompensationsordninger, som regeringen har fremsat, fordi de er støttet med over 50 procent af offentlige tilskud. Regeringen arbejder for at ligestille alle institutionerne i hjælpepakkerne.”

Kulturministeren stiller sig til rådighed for spørgsmål ved Johan Borup Højskole i dag kl. 13.30, Frederiksholms Kanal 24. Pressen er velkommen ved forudgående tilmelding.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16