Kulturminister Mette Bock skyder Kulturåret 2019 mellem Sydkorea og Danmark i gang

Danmark og Sydkorea fejrer i dag den officielle danske åbning af Kulturåret 2019, der sætter fokus på blandt andet musik, design, kunst og kultur i de to lande. Kulturindsatsen bliver lanceret i Aarhus i dag. Med deltagelse af H.K.H. Kronprinsessen åbner kulturminister Mette Bock i dag Kulturåret 2019 mellem Danmark og Sydkorea.

Pressemeddelelse
30.01.2019

 • Det sker ved en fernisering på Kunsthal Aarhus i Aarhus kl. 17.00, hvor den anerkendte sydkoreanske kunstner Kim Beoms udstilling ”Water from Ganges River in the Cup Made with Newspaper from Congo” åbner.

  Kulturminister Mette Bock siger:

  ”Med Kulturåret 2019 vil både Sydkorea og Danmark styrke forbindelserne på den kulturelle front, og tidspunktet kunne ikke passe bedre, da vi i år også fejrer 60-års jubilæet for diplomatiske forbindelser mellem vores to lande.

  Kulturåret 2019 vil skabe fremtidige netværk inden for en bred vifte af områder som musik, kunst, museumssamarbejder, kunsthåndværk og design, der gøder jorden for et endnu stærkere samarbejde og dialog med Sydkorea.

  Det er det, kultur kan. Den skaber tætte bånd og en god portion positivitet, som forhåbentlig vil brede sig også til andre områder som eksempelvis teknologi og innovation, hvor vi uden tvivl kan lære meget af hinanden.”

  Udover H.K.H. Kronprinsessen og kulturminister Mette Bock, deltager en række officielle repræsentanter fra både Danmark og Sydkorea til lanceringen af kulturindsatsen. H.K.H. Kronprinsessen og den sydkoreanske kulturpersonlighed Suejin Kang er protektorer for Kulturåret 2019.
   

  Fakta om kulturindsatsen

  Kulturindsatsen i Sydkorea er en del af Det Internationale Kulturpanels strategiske handlingsplan for 2017 til 2020, der omfatter kulturindsatser i USA, en række europæiske lande og Asien med udgangspunkt i Kina, Japan og Sydkorea.

  Sydkorea er en kulturel frontløber i Asien, når det gælder kunst, design, musik og kultur, og sydkoreanerne er kendte i hele verden for deres fascinerende filmscene og musikgenren K-pop, der fusionerer forskellige stilarter som for eksempel pop, rap, hiphop og scenekunst, og på internettet har stilarten fans over hele verden.

  En lang række danske kulturinstitutioner og kunstnere fra hele landet vil i løbet af 2019 medvirke i kulturindsatsen i form af udstillinger, udveksling og i forbindelse med arrangementer i både Sydkorea og Danmark.

  Det Internationale Kulturpanel er et samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet og aktører inden for dansk kulturudveksling med udlandet.
  Satsningens strategiske og konkrete projekter igangsættes i tæt samarbejde med det Internationale Kulturpanels øvrige aktører, herunder blandt andet Statens Kunstfond, Det Danske Filminstitut, Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center og Visit Denmark. De sydkoreanske samarbejdspartnere består af blandt andet kulturinstitutioner, museer, kunstnere og forskellige kulturaktører.

  Læs mere om Kulturåret 2019

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16