Kulturministeren deltager i statsbesøg i Tyskland

Statsbesøget indeholder et omfattende kulturprogram, der blandt andet vil give dansk kulturliv nye muligheder i Tyskland.

Pressemeddelelse
10.11.2021

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen deltager i statsbesøget i Berlin den 11. november, hvor der er et omfattende kulturprogram for Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

"Kulturen binder Danmark og Tyskland sammen på tværs af grænsen. For mig som kulturminister er det en stor glæde at deltage i statsbesøget, som giver os anledning til at inspirere og lære af hinanden.  Besøget kommer til at berøre mange facetter - musiklivet, arkitektur, litteratur og ikke mindst vores fælles historie, hvor vi under statsbesøget sætter fokus på de tyskere, der var på flugt under 2. verdenskrig. Derudover er jeg overbevist om, at de vigtige aftaler, der bliver indgået under statsbesøget, vil give dansk kulturliv et endnu bedre springbræt til vores naboland og også videre ud i verden.”

Statsbesøget lancerer et nyt musiksamarbejde ved navn NEUSTART 2022 mellem Aarhus, Hamburg, København og Berlin til gavn for eksempelvis pladeselskaber og spillesteder. Dansk musikliv kan bruge samarbejdet som afsæt til at komme ind på det tyske marked, der er det tredjestørste i verden.

Under statsbesøget vil kulturministeren sammen med Hendes Majestæt Dronningen blandt andet overvære lanceringen af en dansk-tysk treårig aftale om uropførelser af ny dansk kompositionsmusik i den prestigefyldte kammermusiksal Pierre Boulez Saal i Berlin.

I litteraturens navn afslører Hendes Majestæt Dronningen en mindeplade for Herman Bang ved det ikoniske Litteraturhaus i Fasanenstrasse.

Kulturministeren deltager sammen med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i et seminar om fremtidens boligformer, som arrangeres af Statens Kunstfond og Realdania og det tyske arkitekturforum Aedes, der er et af de mest prominente og aktive arkitekturgallerier i Tyskland.

Endelig bliver en samarbejdsaftale mellem Vardemuseernes kommende FLUGT-museum i Oksbøl og det nye dokumentationscentrum Flucht, Vertreibung, Versöhnung underskrevet under overværelse af Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i selskab med bundespræsident Steinmeier samt kulturministeren. Samarbejdet vil sætte fokus på flygtninge og særligt tyskere på flugt ved afslutningen af 2. verdenskrig.

Fakta om statsbesøget

Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen står 10.-13. november 2021 i spidsen for den danske delegation under statsbesøget i Tyskland. Besøget vil finde sted i hovedstaden Berlin og i Tysklands største delstat Bayerns hovedstad München.

Besøget afslutter det ”Dansk-tysk Kulturelle Venskabsår” i 2020.

Læs mere hos Slots- og Kulturstyrelsen.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16