Kulturministeren forlænger DR's bestyrelse med to år

DR’s bestyrelse bliver forlænget med to år, efter et hastelovforslag i dag er vedtaget. Imens skal der kigges på en ny udpegningsmodel for DR's bestyrelse. Det er det første initiativ fra medieaftalen, som regeringen implementerer.

Pressemeddelelse
Nyhed
Politisk aftale
22.12.2022

DR’s nuværende bestyrelse bliver forlænget med to år fra 1. januar 2023. Imens skal et udvalgsarbejde komme med forslag til en ny model for udpegning af DR’s bestyrelse, som kan understøtte udviklingen af DR som en moderne medievirksomhed.

Lovforslaget, som nu er vedtaget, blev hastebehandlet efter anmodning fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt. Lovforslaget udmønter initiativet om DR's bestyrelse fra medieaftalen 2022-2025

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Jeg vil gerne takke Folketingets partier for at prioritere at få lovforslaget behandlet hurtigt, efter det var blevet forsinket på grund af folketingsvalget. Forlængelsen af DR’s bestyrelse skal sikre stabilitet og kontinuitet, mens et kommende udvalgsarbejde skal arbejde med en ny udpegningsmodel for DR's bestyrelse. Det er helt afgørende, at DR har en faglig stærk, uafhængig og folkeligt forankret bestyrelse, der kan understøtte udviklingen af DR som et moderne mediehus. Jeg ser derfor frem til at nedsætte udvalget og følge dets arbejde."

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16