Kulturministeren præmierer de bedste børne- og ungdomsbøger

Forfatter Adam O. og tegneserieskaber Karoline Stjernfelt modtager Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for to ekstraordinære værker. Priserne overrækkes af kulturministeren 14. juni.

Pressemeddelelse
Nyhed
17.05.2021

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Både børn og voksne har i denne tid brug for at mærke litteraturens evne til at vise verdenen i et andet lys gennem fantasi og fortællinger. Årets prisvindende børne- og ungdomsbøger viser os, at både fortid og fremtid er væsentlige brikker i forståelsen af os selv og verden af i dag. Det er et par ekstraordinære værker, som vinder årets priser.

I "Den rustne verden del 3. Ukrudt" befinder vi os i en verden, hvor der er fyldt med skrald. Det får mig til at tænke på en af vor tids helt store temaer om, hvordan vi bliver bedre til at passe på klimaet og miljøet på jorden. I "I morgen bliver bedre, 2. Dronningen" er kærlighed og menneskets sind omdrejningspunkt. Emner, som er evigt relevante for os som mennesker. Det er fantastisk, at vi har dygtige forfattere, som kan formidle så store og stærke emner til børn og unge, som forhåbentlig giver dem lyst til at læse og fordybe sig i nye universer."

Baggrund

Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris hylder forfattere og illustratorer, der med deres bøger skaber kunst og åbner litteraturen for børn og unge. I år går Kulturministeriets Forfatterpris til Adam O. for ’Den rustne verden del 3. Ukrudt’ og Illustratorprisen til Karoline Stjernfelt for ’I morgen bliver bedre, 2. Dronningen’.

Læs indstillingsudvalgenes motiveringstekster på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Hvis du vil overvære prisoverrækkelsen, kan du være med digitalt, når kulturministeren overrækker priserne i Kulturministeriet tirsdag den 14. juni kl. 15.30. Du kan deltage via Kulturministeriets facebookside.

Frem mod prisoverrækkelsen kan skoleklasser deltage i en konkurrence om at vinde et klassesæt og et besøg af en af de to prismodtagere. Læs mere om konkurrencen på Kulturministeriets facebookside.

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. Prismodtagerne tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen, Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid, Josefine Ottesen og Anna Jacobina Jacobsen.

Se Illustratorprismodtagerne siden 1979

Se Forfatterprismodtagerne siden 1954

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16