Kulturministeren præmierer den bedste børne- og ungdomslitteratur

Kulturminister Joy Mogensen uddeler i dag Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for den bedste børne- og ungdomslitteratur. Priserne går til forfatter Kathrine Assels for romanen ’Mester Ester’ og illustrator Signe Parkins for værket ’Blomsten der elsker mig’.

Pressemeddelelse
08.09.2020

Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris hylder forfattere og illustratorer, der med deres arbejde åbner litteraturen for børn og unge. Kulturminister Joy Mogensen overrækker priserne i Kulturministeriet i dag.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Børnelitteraturen er vores første møde med litteraturen. Det er her, at vi for første gang oplever, hvilken enorm rækkevidde vores egen fantasi har. Det er vigtigt at styrke læselysten hos alle, men især hos dem, der ikke har fået den ind med modermælken.

I ’Blomsten der elsker mig’ møder vi en lille og nænsomtegnet plante, der lærer, hvordan man i venskaber holder af hinanden, selvom man er forskellige. Og i ’Mester Ester’ ser vi livet med magi og alvor, mens bogens hovedperson, Ester, på sin rejse passer på det, andre smider væk. Det er stærke og vigtige budskaber formidlet i øjenhøjde til børn og unge.” 

Læs indstillingsudvalgenes motiveringstekster for begge
prisvindere

Overrækkelsen streames digitalt

Grundet COVID-19 slår Kulturministeriets dørene op digitalt, så alle interesserede kan overvære overrækkelsen af Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger 2020.

Følg linket og se med

Tidspunkt

Tirsdag den 8. september kl. 15.15.

Fakta om priserne

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. To indstillingsudvalg udpeger prismodtagerne. Hvert udvalg består af tre medlemmer samt en formand, der repræsenterer Statens Kunstfond. Med hver pris følger 75.000 kr.

Læs mere om Indstillingsudvalget for Forfatterprisen

Læs mere om Indstillingsudvalget for Illustratorprisen

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16