Kulturministerens Folkemøde 2021

På Folkemøde på Bornholm deltager kulturministeren blandt andet i en ”Tech-talk” om tech-giganternes rolle i vores demokrati, en kulturdebat om både bredden og eliten og et fremtidssyn for festivalerne. Flere af debatterne livestreames.

Pressemeddelelse
Nyhed
17.06.2021

Kulturminister Joy Mogensen deltager den 17. og 18. juni på Folkemødet, der afholdes i Allinge på Bornholm. I lyset af corona-pandemien afholdes Folkemødet i år primært digitalt, og mange af årets debatter sendes derfor live via Folkemødets hjemmeside. I oversigten nedenfor fremgår det, hvilke af de debatter, ministeren deltager i, der sendes live.

Folkemødet er i år støttet af Kulturministeriet med 2,9 mio. kr. til at lave et digitalt covid-19 tilpasset folkemøde. Læs mere her.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Jeg glæder mig meget til, at vi på en covid-sikker måde kan samles om demokratiske samtaler på Folkemødet i år. Det fysiske møde og den fælles samtale er vigtig for vores demokrati. Og endnu vigtigere i den tid, vi lever i, med meget tid online og stor polarisering i samfundet. Derfor er tech-giganternes samfundsansvar en vigtig dagsorden for mig.

Så en af de ting, jeg virkelig ser frem til, er at deltage i et Tech-talkshow om, hvordan tech-giganterne kan få et positivt samspil med demokratiet. Og så vil jeg nyde det fællesskab, Folkemødet emmer af."

Torsdag den 17. juni kl. 11.00-11.45: Hvordan transformerer og sikrer vi vores bygningskulturarv

Kulturminister Joy Mogensen deltager i en debat med arkitekter og fagfolk om vores bygningskulturarv og de udfordringer der er, når man vil sikre vores bygningskulturarv og samtidig gerne vil give fredede eller bevaringsværdige bygninger nye anvendelser og nyt liv. Debatten streames live fra Folkemødets hovedscene.

Torsdag den 17. juni kl. 14.00-14.30: VA MÆ KULTUREN?

Ny Carlsbergfondet er vært nå kulture bliver sat på dagsordenen. Kulturministeren deltager i kulturdebatten mellem politikere, kunstnere og kulturchefer. Temaerne for debatten er bredden og eliten, vækstlaget og diversitet i kulturen. Debatten streames live fra Folkemødets hovedscene.

Fredag den 18. juni kl. 14.20-14.-50: Tech-Talkshow

I det store Tech-Talkshow deltager kulturministeren i debat med bl.a. Margrethe Vestager og en repræsentant fra Facebook om balancen mellem ytringsfrihed, demokrati og markedskræfter, når man ser i retningen af de store tech-virksomheder og deres samfunds-ansvar.

Fredag den 18. juni kl. 16.00-16.50: Festivalernes betydning for samfundet.

Roskilde Festival, Northside, Tinderbox, SMUK, Copenhell og Heartland er gået sammen om flere debatter i festivalernes tegn på Gæstgiveren i Allinge. Kulturministeren deltager i en debat om fremtidens festivaler.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16