Kulturministeriet får ny departementschef

Dorte Nøhr Andersen er udnævnt som ny departementschef i Kulturministeriet og starter mandag. Hun har stor erfaring fra topledelse i centraladministrationen og kommer fra en stilling som afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Pressemeddelelse
15.05.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Jeg er glad for, at Dorte Nøhr Andersen bliver kulturens nye departementschef. Hun er empatisk, har politisk forståelse og er en dygtig og erfaren strategisk leder. Og så får hun ting til at rykke. Dorte har en stærk profil, der kan åbne Kulturministeriets stærke faglighed op for nye måder at arbejde på. Både med vores opgaver og omverden. Som det første står vi midt i en Corona-krise, hvor vi sammen skal sikre et stærkt, levende og deltagende kultur-, forenings- og idrætsliv. Jeg glæder mig meget til samarbejdet."

Dorte Nøhr Andersen er 45 år og uddannet cand.scient.pol. i 2000 fra Københavns Universitet. Hun blev afdelingschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet for fem år siden og har tidligere været vicedirektør i Energistyrelsen.

Ny departementschef Dorte Nøhr Andersen siger:
"Jeg ser meget frem til at gå op ad den kendte trappe til Kulturministeriets departement, hvor jeg vil gå ydmygt til opgaven. Jeg er både beæret, stolt og glad for nu at skulle stå i spidsen for en organisation, som arbejder for det, som binder os sammen – kultur-, idræts- og foreningslivet. Jeg glæder mig til det gode samarbejde med ministeren, ministeriets medarbejdere og de mangfoldige aktører og interessenter – også selvom vi i første omgang må mødes digitalt."

Dorte Nøhr Andersen afløser den nu tidligere departementschef Marie Hansen, der er tiltrådt stillingen som direktør i Folketinget.

CV for Kulturministeriets nye departementschef Dorte Nøhr Andersen:

2015 – 2020 Afdelingschef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

2012 – 2015 Vicedirektør, Energistyrelsen

2011 – 2012 Kontorchef, Energistyrelsen

2006 – 2011 Kontorchef, Erhvervs- og Byggestyrelsen

2004 - 2006 Specialkonsulent & Sekretariatschef i direktionssekretariatet, Erhvervs- og Byggestyrelsen

2000 – 2004 Fuldmægtig og siden specialkonsulent i Forbrugerstyrelsen

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16