Kulturpolitisk redegørelse til debat

I dag den 25. maj debatterer Folketinget den første kulturpolitiske redegørelse i mere end 25 år. Debatten skal være et startskud frem mod en samlet kulturpolitik.

25.05.2023

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:
”Den kulturpolitiske redegørelse har bekræftet, at Danmark har et rigt og mangfoldigt kulturliv med fagligt stærke kulturinstitutioner, dygtige kunstnere, fagfolk og formidlere, og at det bruges af rigtig mange danskere. Og mere end det faktisk – et kulturliv, der også bidrager til statskassen. Det er mig en gåde, hvorfor der ikke har været en dybdegående politisk diskussion af dansk kulturliv i de sidste 25 år. Det får vi nu. Jeg ser frem til en god og udbytterig debat. En der tager fat på udfordringerne og udfolder det fantastiske potentiale, som kulturen har for vores samfund.”

Med redegørelsen som faktuelt grundlag ønsker kulturministeren at starte en debat, som skal give input til en ny samlet og ambitiøs kulturpolitik. Debatten om redegørelsen finder sted den 25. maj i Folketingssalen og kan live-streames på ft.dk.

Fakta om den kulturpolitiske redegørelse
Den kulturpolitiske redegørelse er den første siden 1997.Redegørelsen sætter bl.a. tal på, hvordan danskerne bruger kulturen, hvordan kulturen bidrager til dansk økonomi og beskæftigelse, og hvordan den digitale udvikling påvirker danskernes forbrug af medier, nyheder og kultur.

Læs redegørelsen her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16