Medaljevindende cykelrytter hiver årets parasportspris hjem til samlingen

Det bliver den prisvindende cykelrytter Emma Lund, som nu også kan kalde sig vinder af ’Kulturministerens Parasportspris 2023’. Emma Lund vandt blandt andet guld i linjeløb ved VM i Glasgow i år.

Pressemeddelelse
06.01.2024

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Emma Lund er den helt rigtige til at vinde årets parasportspris. Jeg mener, hun er et kæmpe forbillede for selvfølgelig cykelsporten, men også for andre, der kæmper med cerebral parese. Hun har inden for sin sportsgren opnået store resultater på meget på kort tid. Adskillelige medaljer, lige fra bronze til sølv til guld. Det kræver et ekstraordinært talent inden for cykelsporten og ikke mindst et gå-på-mod og en vilje, som man kun kan være imponeret af, og som fortjener at blive hyldet med den her pris” 

 

Emma Lund, cykelrytter, indstillet af Team Danmark

Emma Lund er en 26-årig cykelrytter, der trods sit handicap (cerebral parese), har præsteret på topplan. Hendes cykelkarriere tog fart i 2022 med hendes første World Cup, EM og VM-medaljer. I 2023 har hun vundet bronze i enkeltstart og guld i linjeløb til VM i Glasgow. Begge discipliner er på det paralympiske program i 2024, hvor hun på baggrund af VM-resultaterne fremstår som medaljekandidat. Da hun på grund af sit handicap har brug for mere søvn og restitution end andre, har hun frem mod PL 2024 valgt at holde en uddannelsespause. Hun bidrager desuden aktivt til at skabe opmærksomhed og forståelse for cerebral parese.

 

Om Kulturministerens Parasportspris

Kulturministeren hylder hvert år personer eller organisationer, som har gjort en helt særlig indsats for dansk paraidræt, og ikke mindst bidraget til sportens udvikling. Oprindeligt hed prisen ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Tidligere vindere har blandt andet været JYSK-stifteren Lars Larsen i 2019, taekwondokæmperen Lisa Kjær Gjessing, der vandt i 2021, og en af verdens bedste paradressurryttere, Tobias Thorning Jørgensen, som vandt prisen sidste år. Med prisen følger 100.000 kr. til vinderen.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16