Millioner på vej til 41 nye projekter, der skal løfte kulturforståelse, kulturbevaring og demokrati

41 forskellige og nye projekter får tilskud på 3,4 mio. kr. fra puljen til almennyttige kulturelle projekter. Pengene skal bl.a. sætte gang i arbejde med demokrati, menneskerettigheder og kulturbevaring.

Pressemeddelelse
Nyhed
21.06.2021

De 41 projekter, der nu får støtte, har rod i mange egne af Danmark. Et af projekterne, der gennemføres, skal formidle fortællinger om coronatiden på Mors som en hyldest til coronahverdagens helte, mens et andet sætter fokus på tværkulturelle aktiviteter til fremme af kulturforståelse og mellemfolkelig forståelse blandt udsatte i Aarhus.

Baggrund
I 2018 erstattede ’puljen til almennyttige kulturelle projekter’ den tidligere ’pulje til humanitære, velgørende og andre almennyttige formål’. Puljen finansieres af Kulturministeriets andel af udlodningsmidlerne til andre almennyttige formål.

Slots- og Kulturstyrelsen administrerer puljen.

Puljen har nu været slået op for fjerde gang, og der tildeles i år i alt 3.389.812 kr. til 41 almennyttige kulturelle projekter.

Læs mere her om de 41 projekter, der modtager støtte fra puljen i aktstykket om fordeling af tilskud til almennyttige kulturelle projekter, der er tiltrådt af Folketingets Finansudvalg d. 17. juni 2021.

Puljen kan søges en gang om året. Mere info om puljen kan læses her.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16