Mindre bureaukrati – mere tillid

Regeringen har som led i finanslovsforslaget besluttet at afbureaukratisere den offentlige sektor. På Kulturministeriets område betyder det blandt andet færre tilsyn, kontroller og godkendelsesprocesser.

Nyhed
30.08.2024

Med finanslovforslaget for 2025 vil regeringen fjerne statslig administration svarende til godt 1.000 årsværk i 2025 på tværs af staten. På Kulturministeriets område er det besluttet at afskaffe opgaver svarende til 35,7 årsværk i 2025 stigende til 39,7 årsværk ved fuld implementering i 2027. Det berører Nationalmuseet, Det Kongelige Bibliotek og Slots- og Kulturstyrelsen.

Tiltagene på Kulturministeriets område betyder blandt andet lempelse af tilsyn med højskoler, forenklet tilskudsadministration på kunst- og kulturområdet, og det bliver lettere at sætte bygningsarbejder i gang på fredede bygninger.

Kulturminister Christina Egelund siger:

”Det er ikke alle opgaver, som partout skal løses i staten. Det er regeringens erklærede ambition er at frisætte den offentlige sektor. Vi skal have færre regler og mere tiltro til kommuner og andre aktører, og de politisk prioriterede opgavebortfald på tværs af staten er et led i det. Derfor skal vi have mindre tilsyn og kontrol på kulturområdet. Vi har naturligvis prioriteret, så de stærke kunstfaglige kompetencer og den service, borgerne får, bliver påvirket mindst muligt. Og jeg er helt klar over, at det stiller de berørte medarbejdere i en svær situation. Samtidig vil jeg gerne understrege, at vi fastholder det høje ambitionsniveau på kulturområdet og investerer med finanslovsforslaget ca. 600 mio. kr. i kunst og kultur over de næste fire år.”

Se listen over opgavebortfald på Kulturministeriets område her. 

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16