Musikhandlingsplan på vej

I dag holder kulturminister Jakob Engel-Schmidt stormøde for en bred skare af interessenter fra musiklivet. På dagordenen er musiklivets aktuelle udfordringer og prioriteringer. Mødet skal give ministeren input til en ny musikhandlingsplan.

Pressemeddelelse
30.01.2023

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Det er vigtigt for mig at have en løbende dialog med musikbranchens aktører for at blive klogere på, hvordan branchen selv ser sine udfordringer og udviklingsmuligheder for musikken herhjemme og i udlandet.
I dag vil jeg lytte. Senere på foråret vil jeg vende tilbage til musiklivet med en musikhandlingsplan, som skal være med til at give musikken gode forudsætninger for både at komme rundt i hele landet, ud i verden og hjælpe musiktalenter – uanset fx køn – med at udfolde sig.”

Om stormødet

Kulturministeriet har invitereret et bredt udsnit af aktører i musiklivet til stormøde. Stormødet finder sted i Kulturministeriet mandag den 30. januar. Til mødet deltager kulturminister, Jakob Engel-Schmidt og en række centrale interesse-, branche- og genreorganisationer fra musikbranchen (deltagerliste fremgår nedenfor). En bred kreds af kulturordførere er ligeledes inviteret til at lytte med på mødet.

Om musikhandlingsplanen

Handlingsplanen for musik præsenterer forslag til indsatser, der skal styrke musikmiljøet i Danmark. Den første musikhandlingsplan blev udgivet i 2004. Den kommende musikhandlingsplan vil gælde frem til 2026.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16

 

Følgende centrale organisationer fra musikbranchen er inviteret til at deltage ved stormødet:

Dansk Live
Dansk Musiker Forbund
Dansk Artist Forbund
Danske Kultur- og Musikskoler
Music Export Denmark
Danske Ensembler, Orkestre og Operainstitutioner (DEOO)
Musikforlæggerne
AUTOR
Danske Populær Autorer
Dansk Komponistforening
ROSA
Jazz Danmark
Art Music Denmark
Tempi
Danske Koncert- og Kulturhuse
Koda
Amatørmusik Danmark
Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik