Nordisk Råds Prisuddeling 2021

To danske nominerede fik i dag en pris ved Nordisk Råds Prisuddeling. COVID-19 satte en stopper for den fysiske prisuddeling sidste år i 2020, men i år kunne Nordisk Råds Prisuddeling afholdes i København.

Pressemeddelelse
02.11.2021

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

”Først og fremmest et meget stort tillykke til holdet bag 'Flugt' og tænketanken CONCITO. Det er en stor bedrift at vinde en af Nordisk Råds eftertragtede priser. Prisen cementerer endnu engang, at dansk film og fokus på klima står stærkt i hele Norden.

Nordisk Råds priser fejrer både fællesskabet og mangfoldigheden i Norden. Blandt vore nordiske venner er Danmark en del af et stærkt kulturelt fællesskab, og alle de dygtige danske nominerede har været flotte repræsentanter for Danmark.”

Danske prismodtagere i 2021

Instruktør og manuskriptforfatter Jonas Pober Rasmussen, manuskriptforfatter Amin og producerne Charlotte de La Gournerie, Signe Byrge Sørensen og Monica Hellström modtog filmprisen for filmen 'Flugt'. Filmen skildrer historien om Amin, der er en homoseksuel flygtning fra Afghanistan.

Den Store Klimadatabase fra Danmarks tænketank CONCITO modtog miljøprisen. Databasen giver borgere mulighed for at få en indblik i de forskellige fødevarers CO2 aftryk på en enkel og let tilgængelig måde.

Læs mere om alle prisvinderne i nyhederne på denne side.

Om Nordisk Råds priser

Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser: Litteraturprisen, Filmprisen, Musikprisen, Miljøprisen og Børne- og ungdomslitteraturprisen.

Nordisk Råds priser er med til at synliggøre det tætte nordiske kultursamarbejde. Formålet med kulturpriserne er at øge interessen for de nordiske landes kunst og kultur.

Nordisk Råds priser regnes blandt de mest prestigefyldte priser i Norden og nyder stor international anerkendelse. Litteraturprisen er den ældste af de fem priser. Den blev uddelt første gang i 1962 og blev siden efterfulgt af Musikprisen (1965), Miljøprisen (1995), Filmprisen (2002) og Børne- og ungdomslitteraturprisen (2013).

Læs mere om priserne her.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16