Nu genåbner endnu mere idræt og foreningsliv

Der åbnes nu for indendørs idræts- og foreningsliv og alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter – herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre. Det sker som en del af fase. 3 i genåbningen af Danmark.

Pressemeddelelse
06.06.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde.”

Stén Knuth, idrætsordfører i Venstre:

”I Venstre er vi meget tilfredse med at hele foreningsdanmark, idrætten, fitnesscentre, danseskoler og svømning kommer i gang igen. Alle har savnet fællesskaberne, de fællesskaber, som Danmark er bygget op af. Tak for samarbejdet til alle partier omkring dette.”

Pernille Bendixen, kultur, medie og idrætsordfører i Dansk Folkeparti:

"Forenings og idrætslivet har blødt rigtig meget under krisen, derfor er det glædens dag, at de nu kan åbne igen. Motion og fællesskaber er helt afgørende for vores trivsel, så det har været en rigtig svær tid for mange. Det er nu slut, og det er vi glade for."

Jens Rohde, medie- og idrætsordfører i Radikale Venstre:

"Radikale Venstre glæder sig over hvert skridt mod normalisering. Men vi er ikke i mål endnu." 

Charlotte Broman Mølbæk, kultur- og idrætsordfører i Socialistisk Folkeparti:

"Det er dejligt, at vi er kommet så langt, at vi nu kan åbne for idrætten og foreningslivet, så børn unge og voksne kan være aktive sammen. Tydelige og klare retningslinjer skal sikre, at det sker på en sundhedsfaglig måde, så vi også passer på hinanden, mens vi åbner op."

Orla Østerby, idrætsordfører i Det Konservative Folkeparti:

“Idræts- og foreningslivet bløder, så det er lykkeligt, at vi kan åbne op igen på mandag.”

Lars Boje Mathiesen, kultur- og medieordfører i Nye Borgerlige:

"Det er vidunderligt at det frivillige foreningsliv nu for alvor kommer igang, og det har for os i Nye Borgerlige været afgørende, at regeringen har været imødekommende på Nye Borgerliges krav, om at retningslinjerne skal kunne fungere i den virkelige verden, så vi undgår mærkelige skrivebordsregler. Det vil vi følge nøje, så regeringen også leverer på dette krav i praksis." 

Torsten Geil, kultur-, idræts- og medieordfører i Alternativet:

"Dette er et vigtigt skridt i genåbningen af Danmark. Vi åbner ikke bare for idrætten. Vi åbner for fællesskaber, der skaber fysisk og mental sundhed overalt i vores land."

Baggrund

Den 6. juni har regeringen og alle partier i Folketinget indgået en aftale om yderligere genåbning inden for idrætten og foreningslivet i Danmark, der sker som en del af den såkaldte fase 3 i genåbningen. Af aftalen fremgår det bl.a., at partierne er enige om fra d. 8. juni at genåbne indendørs idræts- og foreningsliv, som ikke allerede er omfattet af åbning, samt at genåbne alle lokaler, hvor der udøves idræts- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller og træningscentre.

Læs hele aftaleteksten for genåbning af indendørs idræts- og foreningsliv (pdf)

Kulturministeriet er i gang med at udarbejde retningslinjer for de områder, der nu kan åbne. Retningslinjerne udarbejdes i dialog med sektorpartnerskaberne, herunder sundhedsmyndighederne. Retningslinjerne vil blive offentliggjort på Kulturministeriets hjemmeside snarest muligt.

Hent alle offentliggjorte retningslinjer på Kulturministeriets område

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/COVID-19 på denne side. 
 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Venstre: Stén Knuth, 6162 3335, sten.knuth@ft.dk
Dansk Folkeparti: Pernille Bendixen, 4022 6029, pernille.bendixen@ft.dk
Radikale Venstre: Jens Rohde, 6161 3659, jens.rohde@ft.dk
Socialistisk Folkeparti: Charlotte Broman Mølbæk, 6162 3176, charlotte.broman@ft.dk
Enhedslisten, Mai Villadsen, 6162 4415, mai.villadsen@ft.dk
Det Konservative Folkeparti, Orla Østerby, 6162 4914, orla.osterby@ft.dk 
Nye Borgerlige, Lars Boje Mathiesen, 6162 5053, lars.mathiesen@ft.dk
Liberal Alliance, Henrik Dahl, 6162 4573, henrik.dahl@ft.dk
Alternativet, Torsten Geil, 6162 4651, torsten.gejl@ft.dk