Ny direktør for SMK

Statens Museum for Kunst skal have ny direktør 1. maj. Valget er faldet på Astrid la Cour, som kommer fra en stilling som museumsdirektør på Frederiksberg.

Pressemeddelelse
27.03.2023

De sidste otte år har Astrid la Cour som direktør stået i spidsen for Frederiksbergmuseerne og en fusion mellem fem museer og udstillingssteder, herunder Cisternerne og Storm P. Museet.  

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Astrid la Cour er med sit strategiske mindset, solide ledelseserfaring og sine stærke kunstfaglige visioner den rette kandidat til at stå i spidsen for, at Statens Museum for Kunst fortsætter med at være et nationalgalleri for alle danskere, der kan vise nye veje ind i kunsten og række ud til flere.”

Astrid la Cour siger:

”Det er mere nødvendigt end nogensinde, at kunsten er en aktiv del af samfundet, og her står SMK naturligvis centralt som hele Danmarks nationalgalleri. Jeg glæder mig til at fortsætte den igangværende udvikling, hvor SMK åbent og generøst træder ind i en aktiv samfundsmæssig rolle som et tilgængeligt og engagerende forbindelsesled mellem mennesker. Med solidt udgangspunkt i museets kunstfaglige tyngde og forskningsbaserede tilgang ser jeg frem til sammen med de mange kompetente medarbejdere at realisere de mange muligheder.”

Den nuværende direktør for SMK, Mikkel Bogh, har valgt at fratræde som direktør efter ni års ansættelse den 30. april 2023.

Om Astrid la Cour

Cand. mag i æstetik og kultur v. Aarhus Universitet
Siden 2015 direktør for Frederiksbergmuseerne
Modtog i 2022 Carl Jacobsens museumslegat
Bestyrelsesmedlem i Driftsfonden Kunsthal Spritten, Museum Odense m.fl.
Tidligere Kunstnerisk leder for Cisternerne, kunstanmelder ved Berlingske m.fl.

Om Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst er Danmarks nationalgalleri og en statsinstitution under Kulturministeriet, der har til opgave at arbejde med forskning, bevaring og formidling, herunder at belyse den danske og udenlandske billedkunst. SMK har ca. 110 årsværk ansat, ca. 200.000 kunstværker i samlingen og havde i 2022 et besøgstal på 492.579.  

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Statens Museum for Kunst, presseansvarlig Karen Ormstrup Søndergaard: 25 52 72 03, kos@smk.dk