Ny formand for Medierådet for Børn & Unge

Mette Bock har udpeget Stine Liv Johansen (lektor, ph.d., ved Center for Børns litteratur og Medier, Aarhus Universitet) som ny formand for Medierådet, der understøtter børn og unges beskyttelse og kritiske dannelse i forhold til film og medier.

Nyhed
02.05.2019

Stine Liv Johansen skal fra 1. maj stå i spidsen for Medierådet. Hun afløser lektor, ph.d. Anne Mette Thorhauge, der har varetaget posten gennem de sidste 6 år. Kulturministeren har samtidigt udpeget Mille Balslev, adjunkt ved Ørestad Gymnasium som børnesagkyndigt medlem af Medierådet og Rasmus Helles, lektor ph.d. ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Købehavns Universitet som forskningsrepræsentant.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Børn og unges digitale dannelse rummer både behovet for beskyttelse og tillid til, at vi som samfund kan styrke unges kritiske og kreative brug af medierne. Her har Medierådet en vigtig opgave i at vejlede og beskytte børn mod skadelige oplevelser ved at fastlægge aldersgrænser for film i biograferne. Samtidig er Medierådet i dag et samlingspunkt for de mange forskellige aspekter af den digitale dagsorden, som børn og unge møder i dagligdagen. Jeg føler mig overbevist om, at vi med Stine Liv Johansen som formand for Medierådet får en stærk drivkraft, der kan medvirke til styrke debatten om udviklingen af det digitale samfund.”

Medierådet for Børn & Unge har pr. 1. maj 2019 følgende sammensætning:

Stine Liv Johansen (formand)
Mille Balslev (børnesagkyndigt medlem)
Rasmus Helles (forskningsrepræsentant)
Lars Gudmund Hansen (børnesagkyndigt medlem)
Sune Lind Thomsen (brancherepræsentant, distributører)
Emil Mark Nørholm (brancherepræsentant, biografer)
Mette Raun Fjordside (forbrugerrepræsentant)

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16
Stine Liv Johansen 23 83 46 49