Ny formand for Sydslesvigudvalget

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har udnævnt Benny Engelbrecht til ny formand for Folketingets Sydslesvigudvalg.

Nyhed
18.01.2023

Sydslesvigudvalget fungerer som bindeled mellem Folketinget og det danske mindretal i Sydslesvig. Benny Engelbrecht (S) afløser Christian Juhl (EL), der fortsætter som menigt medlem af udvalget.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Den dansk-tyske grænseregion er et forbilledligt eksempel på, hvordan kulturer, sprog og traditioner kan sameksistere på tværs af landegrænser og sikre gode forhold for mindretal. Som tidligere formand for Sydslesvigudvalget har Benny Engelbrecht et indgående kendskab til det danske mindretal og til arbejdet i udvalget. Jeg er glad for, at han endnu en gang vil stå i spidsen for Sydslesvigudvalgets vigtige arbejde.”

Sydslesvigudvalgets nye formand Benny Engelbrecht siger:

”Jeg ser frem til at løfte denne vigtige opgave igen. I en tid med uro og krig på det europæiske kontinent er det ikke blevet mindre vigtigt, at den fredelige sameksistens mellem flertals- og mindretalsbefolkninger i det dansk-tyske grænseland får bevågenhed. Ikke blot fra de af os der kender området, men også i den bredere offentlighed. Mens man i andre dele af Europa er i konflikt og slås, lever dansksindede og tysksindede i Sydslesvig side om side, med hinanden og for hinanden. Det særlige forhold skal vi være stolte af. Jeg ser også frem til samarbejdet med det øvrige Sydslesvigudvalg, som er sammensat af personer med stor indsigt og viden om grænselandet og mindretallets forhold.”

Det nye Sydslesvigudvalgs sammensætning ser således ud:

Benny Engelbrecht (S)

Henrik Dam Kristensen (S)

Anni Matthiesen (V)

Henrik Frandsen (M)

Patrick Culmsee Bryhl Madsen (udpeget af DD)

Niels Flemming Hansen (KF)

Christian Juhl (EL)

Om Benny Engelbrecht:

Benny Engelbrecht er født 4. august 1970. Benny Engelbrecht er valgt til Folketinget for Socialdemokratiet og har tidligere været skatteminister og transportminister. Benny Engelbrecht var medlem af og formand for Sydslevigudvalget fra 2011-2014.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16