Ny hjemmeside gør det nemmere for forbrugeren at finde lovligt indhold

Regeringen lancerer i dag en ny hjemmeside – jegvælgerægte.dk – der skal gøre det nemmere for forbrugere at finde det lovlige indhold på internettet. Hjemmesiden indeholder tips til, hvordan man som forbruger kan undgå at bruge ulovlige film- og musiktjenester mv. – og hjælp til at styre uden om kopivarer.

Pressemeddelelse
22.01.2019

For at give forbrugerne gode kort på hånden, når de leder efter indholdstjenester, lancerer regeringen nu en ny hjemmeside – www.jegvælgerægte.dk – som udover tips til at spotte en ulovlig tjeneste også indeholder oplysninger om, hvor man kan finde de lovlige alternativer. 

Kulturminister Mette Bock siger:

”Bagmændene bag ulovlige indholdstjenester er blevet meget dygtige til at få deres sider til at se lovlige ud. Det kan derfor være svært for forbrugerne at navigere på internettet og vælge de lovlige alternativer. Med den nye hjemmeside ønsker regeringen at hjælpe forbrugere med gøre internettet til et sted, hvor man nemt og lovligt kan finde film, musik, litteratur og andet kreativt materiale. Samtidig skal hjemmesiden gøre det lettere for os alle at styre uden om kopivarer. ”

På jegvælgerægte.dk kan virksomheder også finde information om, hvordan man håndhæver sine IPR-rettigheder. Hjemmesiden indeholde desuden gode råd til danske forbrugere, når det gælder køb af kopivarer og anbefalinger til, hvad forbrugere kan gøre, hvis de alligevel har fået købt en kopivare. 

Hjemmesiden afløser den udtjente www.stoppiratkopiering.dk, og supplerer andre regeringstiltag, som fx www.sharewithcare.dk

Baggrund

Bag hjemmesiden står Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser, som består af 12 myndigheder, der samarbejder tæt om at bekæmpe kopivarer og piratkopiering. Patent- og varemærkestyrelsen har, som sekretariat for myndighedsnetværket, stået i spidsen for udviklingen af hjemmesiden. Hjemmesiden er finansieret af EUIPO – et decentraliseret EU-agentur baseret i Alicante, Spanien. 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16 
Kommunikationschef i Patent- og Varemærkestyrelsen Tine Heide, tiht@dkpto.dk, tlf. 20 76 92 08