Ny pulje til at styrke demokratiet er åben

En Demokratipulje, som skal hjælpe til at forbedre den demokratiske debat frem mod kommunal- og regionsrådsvalget, er nu åben for ansøgere. Puljen er rettet mod unge.

Pressemeddelelse
24.03.2021

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Med fake news som en spiller i vores nyhedslandskab, er der mere end nogensinde før brug for, at vi værner om vores demokrati. Derfor er jeg glad for, at vi har kunnet sætte penge af til at styrke den demokratiske samtale, så der er endnu flere, der engagerer sig i det kommende kommunal- og regionsrådsvalg 16. november. Jeg håber, at mange vil søge puljen, og jeg vil se frem til at se alle de gode idéer og projekter, som særligt skal hjælpe med at få unge ind i stemmeboksen.”

Fakta

Demokratipuljen kan søges til projekter af oplysende og almennyttig karakter, der en-ten søger at højne valgdeltagelsen eller øge befolkningens bevidsthed om fake news eller dis- og misinformation. Målgruppen for Demokratipuljen er unge.

Medievirksomheder, kommuner og regioner kan fra i dag og til og med den 21. april 2021 indsende ansøgninger om tilskud til projekter med medieindhold.

Demokratipuljen følger af en tillægsaftale til Medieaftalen 2015-2018 vedr. fordeling af overskydende licensmidler for aftaleperioden.

Læs mere om Demokratipuljen og søg puljen her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16