Ny rektor for Den Danske Scenekunstskole

Emmet Feigenberg er ansat som ny rektor på Den Danske Scenekunstskole. Han kommer fra en stilling som direktør på Østerbro Teater.

Pressemeddelelse
13.01.2022

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

”Scenekunsten er i konstant udvikling, og de talenter, der udklækkes, vil mange af os i fremtiden se på skærmen, de skrå brædder eller som dem, der får det hele til at spille på sidelinjen. Det arbejde, der udføres på Den Danske Scenekunstskole, er vigtigt, og derfor er det også nødvendigt med en dygtig person til posten. Emmet har en bred erfaring og et stort kendskab til scenekunst. Jeg er overbevist om, at han er den helt rigtige til at stå i spidsen for Den Danske Scenekunstskole.”

Rektor for Den Danske Scenekunstskole Emmet Feigenberg siger:

”I den danske scenekunstverden er der i dag ikke nogen opgave, som er mere spændende eller mere udfordrende end den at føre Den Danske Scenekunstskole videre ind i fremtiden. Skolen har en stolt historie, og dens betydning for den danske scenekunsts fremtid er kolossal. Også film, TV og andre elektroniske medier har igennem årtier nydt godt af skolens høje kvalitetsniveau. Jeg er meget stolt og meget glad over, at jeg – sammen med de studerende, underviserne og hele personalet – nu får mulighed for at være med til at forme den næste fase af skolens udvikling.”

Fakta om Emmet Feigenberg

Emmet Feigenberg har siden 2017 været direktør på Østerbro Teater. Forinden var han skuespilchef på det Kongelige Teater.

Hans erfaring med scenekunst spænder bredt og tæller arbejde som instruktør, dramaturgisk arbejde, oversætter og underviser.

Han er uddannet sceneinstruktør ved Det Kongelige Teater og ved National Theatre, London.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16