Ny sammensætning af bestyrelsen i Dansk Danseteater

Kulturminister Joy Mogensen har beskikket nye medlemmer til bestyrelsen for Dansk Danseteater og genudpeget Uffe Savery som formand.

Nyhed
01.06.2021

De to nye medlemmer, Karen Toftegaard og Merete Hersvik, er udpeget af henholdsvis Statens Kunstfond og teatrets medarbejdere.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Jeg har genudpeget Uffe Savery som formand, fordi det er vigtigt med kontinuitet på Dansk Danseteater under en relativt ny ledelse og følgerne af COVID-19. Med ham og de nye kompetente folk er bestyrelsen i Dansk Danseteater godt stillet til at understøtte kompagniets fortsatte arbejde med at skabe nye og berigende danseoplevelser. En vigtig opgave for den nye bestyrelse er at sikre, at Dansk Danseteater fortsætter med at være et af de mest toneangivende moderne dansekompagnier i Norden. Jeg vil også gerne takke de medlemmer, som nu træder ud af bestyrelserne, for det arbejde og engagement, de har lagt til gavn for teatret de seneste fire år.”

Halvdelen af bestyrelsernes medlemmer udpeges hvert andet år. I denne udpegning har Statens Kunstfond og medarbejderne hos Dansk Danseteater udpeget eller genudpeget medlemmer, og kulturministeren har genudpeget formanden.

Sådan vil bestyrelsen i Dansk Danseteater se ud pr. 1. juli 2021:

Uffe Savery, Rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (formand)

Kurt Helles Bardeleben, Partner i Sirius Advokater

Lars Bredo Rahbek, Produktionschef i SF Studios i Danmark

Mette Neville, Professor i selskabsret ved Aarhus Universitet

Karen Toftegaard, Administrerende direktør hos WILDTROPA, International producer hos CPH STAGE og Administrerende direktør hos Karen Toftegaard ApS (ny)

Merete Hersvik, Danser hos Dansk Danseteater (ny)

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16