Nye ansigter i komitéen for kulturministerens ligestillingspris

Kulturministerens ligestillings- og diversitetspris, Bodil Koch-prisen, har fået nye komitémedlemmer, heriblandt Malene Schwartz, Sonja Oppenhagen og Iris Gold.

Pressemeddelelse
10.05.2024

Kulturministerens ligestillings- og diversitetspris, Bodil Koch-prisen, skal i 2024 uddeles for anden gang. I 2024 består Bodil Koch-komitéen, som udpeger vinderen, af skuespiller Malene Schwartz, billedkunstner Tore Hallas, forfatter Sebastian Nathan, skuespiller Sonja Oppenhagen, sanger Iris Gold, musiker og skuespiller Lasse Dein samt Bodil Kochs barnebarn, Mette Bennedsen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

”Der er stadig meget at kæmpe for, når det gælder ligestilling og diversitet. Det gælder også i kulturlivet. Jeg er glad for, at en række fremtrædende kunstnere vil være med til at gøre en forskel og skubbe på udviklingen i kulturbranchen. Årets medlemmer bringer nye og forskellige perspektiver på ligestilling og diversitet ind i komiteens arbejde. Jeg ser frem til i fællesskab at finde og hylde de personer i kulturlivet, som er med til at gøre en forskel og sætte ligestilling og diversitet på dagsordenen.”

Nyt komitémedlem Iris Gold siger:

”Jeg synes, det er ærgerligt, at vi stadig her i 2024 skal tale om ligestilling, fordi det burde ikke stadig være et issue, hvadend ens etnicitet, køn eller seksuelle overbevisning er. Selvom alle er unikke, bør vi have de samme muligheder og rettigheder. Jeg glæder mig til sammen med resten af Bodil Koch-komitéen at hædre dem, der gør en forskel og arbejder for bedre vilkår.”

Om Bodil Koch-prisen

Bodil Koch-prisen er opkaldt efter Bodil Koch, Danmarks første kvindelige kulturminister. Prisen blev første gang uddelt i 2023 til fhv. teaterdirektør ved Blaagaard Teater, Sargun Oshana.

Prisen uddeles årligt til en person, som har ydet en exceptionel indsats for at fremme ligestilling og/eller diversitet inden for kunst- og kulturlivet. Vinderen af prisen modtager 100.000 kr. og udvælges af kulturministeren og Bodil Koch komitéen blandt nominerede, som indstilles af udvalgte kunst- og kulturorganisationer.

Komitéen er udpeget af kulturministeren og består af udøvende kunstnere og fremtrædende personer i ligestilling- og diversitetsdebatten på kunst- og kulturområdet.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16