Nye nedlukninger med betydning for kultur-, idræts- og foreningsområdet

Alarmerende smittetryk i landets største byer og udvalgte kommuner betyder, at der nu indføres regionale og lokale nedlukninger. Det betyder at blandt andet kulturinstitutioner, idræts- og foreningsliv, aftenskoler og daghøjskoler skal holde lukket frem til d. 3. januar 2021.

Nyhed
07.12.2020

Kulturminister Joy Mogensen siger:

"Vi kan desværre se, at de tiltag vi har taget i Hovedstaden ikke er tilstrækkelige. Samtidig stiger smitten nu andre steder i landets store provinsbyer. Derfor er det nu nødvendigt med nye restriktioner og lokale nedlukninger. Det rammer også kultur-, idræts- og foreningslivet. Det er hårdt – men det er nødvendigt.

Vi har gennem hele coronakrisen holdt hånden under blandt andet idræts-, forenings- og kulturlivet med kompensation og hjælpepakker. Mange har fået hjælp, og mange får fortsat hjælp. Vi viderefører nu hjælpepakkerne frem til udgangen af februar, og de tvangslukkede dele af erhvervs-og kulturlivet, som dermed ikke har omsætning i perioden, vil med de eksisterende hjælpepakker få adgang til kompensationsordningerne for selvstændige mv. samt fuld dækning for faste omkostninger og lønkompensation”.

Institutioner og aktiviteter omfattet af nedlukningen

De nye restriktioner gælder Region Hovedstaden, Aarhus Kommune, Odense Kommune samt følgende kommuner i Region Sjælland: Solrød Kommune, Greve Kommune, Køge Kommune, Roskilde Kommune, Lejre Kommune, Vordingborg Kommune og Slagelse Kommune og Faxe Kommune.

Kulturinstitutioner skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet teatre, koncertsale, spillesteder, museer, kunsthaller, kulturhuse og biografer.

Steder, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder blandt andet lege- og badelande, idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, spillehaller og kasinoer, foreningslokaler mv.

Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende indendørsarealer, som er lukket for offentligheden ligesom der fortsat afvikles udendørs idrætsarrangementer med op til 500 personer til stede.

Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal også holde lukket for offentligheden.

Biblioteker skal holde lukket for offentligheden med undtagelse af aflevering og udlån til forsknings- og undervisningsbrug, mens aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet samt musik- og kulturskoler mv. skal holde lukket for offentligheden.

Folkehøjskoler i hele landet kan ikke påbegynde nye korte kurser over julen (gælder hele landet).

Se det fulde overblik over tiltag på Sundheds- og Ældreministeriets hjemmeside

Læs Q&A for institutioner mv. på Kulturministeriets område, som er omfattet af de nye tiltag (opdateres løbende)

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16