Nye tiltag skal hindre spredning af COVID-19

Regeringen har i dag på sundhedsmyndighedernes anbefaling indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus. Det betyder, at der maksimalt kan være op til 500 siddende personer til stede samtidig ved afviklingen af superliga-fodbold samt andre indendørs og udendørs idrætsarrangementer mv.

Nyhed
18.09.2020

Regeringen har på sundhedsmyndighedernes anbefaling d. 17. september 2020 indført en række tiltag for at bremse en ukontrolleret spredning af Corona-virussen. Tiltagene betyder bl.a., at ordningen for afvikling af superligakampe samt ordningen for andre indendørs og udendørs arrangementer med flere end 500 personer til stede ikke gælder længere. Det betyder, at der maksimalt kan være op til 500 siddende personer til stede samtidig ved afviklingen af superliga-fodbold samt andre indendørs og udendørs idrætsarrangementer mv.

Særligt vedr. spillesteder, biografer og teatre

De nye sundhedsmæssige restriktioner betyder, at den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder begrænses til klokken 22. Hvis et spillested, et teater mv. er et serveringssted, skal det – ligesom andre serveringssteder – holde lukket for offentligheden i overensstemmelse med de gældende regler herom i forsamlingsbekendtgørelsen. Om der er tale om et serveringssted vil bero på en konkret vurdering.  

Reglerne indebærer bl.a. følgende:

  • Biografer, der i et særskilt foyer-/caféområde, sælger popcorn, drikkevarer mv. i forbindelse med forestillinger kan fortsætte forestillingerne efter klokken 22. De skal lukke deres serveringssted klokken 22. Dette gælder dog ikke, hvis der er tale om en kiosk i biografen.
  • Spillesteder og teatre med siddende publikum, hvor der serveres mad og drikkevarer i selve koncertsalen i forbindelse med forestillingen, kan holde åbent efter klokken 22, hvis hovedformålet er livemusik eller øvrigt kultur, og man lukker salgsstedet i koncertsalen senest klokken 22.
  • Arrangementer i fx idrætshaller (banko, opvisninger, foredrag mv.) med servering af fx drikkevarer og kage kan fortsætte arrangementet efter klokken 22, hvis baren lukkes klokken 22, i det omfang salg af fx drikkevarer og kage ikke er hovedformålet med lokalet.

Du kan læse uddybende informationer om tiltaget (pdf)

Tiltagene gælder indtil videre fra den 19. september 2020 kl. 12.00.

Læs mere om alle de nye tiltag på Sundhedsministeriets hjemmeside

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16