Nyt Europa-Nævn udpeget

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har udpeget medlemmer til Europa-Nævnet for perioden 1. januar 2024 til 31. december 2027. Den nuværende formand, Erik Skov Christensen, fortsætter på posten.

Nyhed
08.12.2023

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt siger:

"Det nye Europa-Nævn er bredt sammensat og rummer solid erfaring med såvel det europæiske samarbejde som lands- og lokalpolitik og frivilligt foreningsarbejde. Det sikrer, at nævnet kan udbrede oplysning om det europæiske samarbejde på flere niveauer og samtidig fremme deltagelsesdemokratiet i hele Danmark."

Det nye Europa-Nævn består:

  • Erik Skov Christensen (formand)
  • Minna Charlotte la Cour Antonsen 
  • Gitte Møller Højlund
  • Peter Westermann
  • Lisbeth Roth

Om Europa-Nævnet:

”Nævnet for Fremme af Debat og Oplysning om Europa” (Europa-Nævnet) administrerer en bevilling på finansloven på 23,9 mio. kr. årligt. Nævnet varetager opgaver om information, videndeling og fordeling af tilskud til fremme af debat og oplysning i Danmark om det europæiske fællesskab (EU), herunder udvikling af deltagelsesdemokrati. Nævnet består af fem medlemmer, som beskikkes af kulturministeren efter indstilling fra de fem største partier i Folketinget. Kulturministeren udpeger nævnets formand blandt nævnets medlemmer.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16