Paralympisk guldvinder snupper Kulturministerens Parasportspris

Parataekwondo-kæmper Lisa Kjær Gjessing er vinder af Kulturministerens Parasportspris. Hun ligger suverænt nummer et i sin klasse på verdensranglisten, og ved sommerens Paralympiske Lege i Tokyo føjede hun en guldmedalje til sit i forvejen flotte CV.

Pressemeddelelse
Nyhed
01.01.1970

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

"Lisa Kjær Gjessing er en fighter ud over det sædvanlige og en fantastisk ambassadør for parasporten. Jeg er utroligt imponeret over den dedikation, Lisa har til sin sport, og hvordan hun inspirerer os andre med sin historie og livsindstilling. Hun er ligesom de andre nominerede en rollemodel både på og ude for banen, og så er hun i særklasse i parataekwondo, hvor hun ved de Paralympiske Lege vandt en guldmedalje til Danmark. Lisa er den helt rette vinder af årets Parasportspris."

Om Lisa Kjær Gjessing

I 2012 fik Lisa Kjær Gjessing konstateret kræft i hånden, hvilket resulterede i, at hun fik hånden amputeret. Dette stoppede dog ikke Lisa i at dyrke taekwondo, og efter et genoptræningsforløb begyndte hun at dyrke parataekwondo med imponerende resultater til følge. Hun har vundet VM fire gange, EM fem gange og ligger suverænt nummer et på verdensranglisten. Til De Paralympiske Lege i Tokyo 2020 var der store forventninger til Lisa, og forventningerne blev indfriet med en flot guldmedalje.

Om prisen

Kulturministerens Parasportspris er en hyldest til en ildsjæl, en paraatlet, en organisation eller andre, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk parasport. Prisen er blevet uddelt siden 2010. Med hæderen følger 100.000 kr.

Prisen er blevet uddelt til DR's ’Sport 2021’ d. 21. januar 2022.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16