Politisk aftale skal give børn og unge en god sommerferie

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget er enige om en sommerpakke målrettet børn og unge.

Pressemeddelelse
09.06.2020

En ny sommerpakke skal sikre, at børn og unge får en god sommerferie trods coronakrisen. Der er afsat 200 mio. kr. til et partnerskab med Kommunernes Landsforening, som skal sørge for en bred vifte af sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år. 

Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

Coronakrisen har været ekstra hård ved de børn og unge, der i forvejen har det svært. De har mistet deres pusterum i skolen og fritidsaktiviteter under den delvise nedlukning. De har om nogen fortjent en god sommer. Derfor sætter vi nu ind med ekstra sommerlejre og tilskud til sommeraktiviteter, som selvfølgelig afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt. Og med opsøgende indsatser rækker vi hånden ud til de familier, som har trukket sig tilbage og isolereret sig under coronakrisen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil siger:

Rigtig mange børn og unge har mere end andre år brug for at være sammen med andre børn og unge. De har savnet fællesskab, og for nogles vedkommende har de også savnet det pusterum, som skolen kan være fra bumlede familieforhold. Med den her aftale giver vi en masse muskler til at få stablet sjove, spændende og lærerige aktiviteter på benene, som børn og unge kan melde sig til over hele landet i sommeren.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

Med den gradvise genåbning af Danmark er der nu også mulighed for at afholde sommeraktiviteter for børn og unge. Det er fantastisk dejligt – det har de i den grad fortjent. Kultur- og idrætsorganisationer er helt oplagte til at danne rammer om sommeraktiviteter, og derfor vil regeringen meget gerne støtte initiativer, der kan hjælpe med at give vores børn og unge en god sommer i Danmark.

Læs den fulde pressemeddelelse og aftaletekst på Social og Indenrigsministeriets hjemmeside samt liste over tilkudsmodtagere

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16