Professionel idræt fløjtes i gang

Som en del af anden fase af genåbningen af Danmark kan startskuddet nu lyde for den professionelle idræt. Superligaen, de øverste håndboldligaer for mænd og kvinder - og også Kvindeligaen i fodbold m.fl. kan genoptage den nødvendige træning og deres turneringer.

Pressemeddelelse
09.05.2020

Den professionelle idræt har været lukket ned i Danmark siden starten af marts 2020 som følge af COVID-19. På grund af kontrol over smittespredningen, kan de øverste ligaer nu åbne igen uden tilskuere.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Jeg er glad for, at den professionelle idræt kan komme på banen igen. Ligaerne har behov for at gennemføre deres turneringer og genoptage træningen, ligesom rigtig mange af os har savnet at kunne følge med i Superligaen. Det kan vi nu, selvom det bliver fra kanten af sofaen.

Det har været vigtigt også at få gang i Kvindeligaen på lige fod med de andre topligaer i Danmark. Det ville være et stort nederlag for hele udviklingen af pigefodbolden og professionalisering af Kvindeligaen, hvis ikke vi kunne kåre en danmarksmester på den rigtige måde.”

Starter med det samme

Siden aftalen om genåbningen af anden fase af Danmark blev indgået af regeringen og samtlige partier i Folketinget 7. maj, har den professionelle idræt kunne starte op.

Det gælder for de to øverste rækker inden for fodbold mænd, den øverste række inden for fodbold kvinder, den øverste række inden for håndbold mænd, den øverste række inden for håndbold kvinder, den øverste række inden for ishockey mænd og den øverste række inden for badminton, trav- og galopløb på de 9 væddeløbsbaner udøvet af kuske og ryttere med professionel licens samt atleter på højt internationalt niveau, som hovedsageligt lever af indtægter fra deres idræt, eller som er indplaceret i en af Team Danmarks atletkategorier eller figurerer i en OL/PL-bruttogruppe.

Dialog om retningslinjer

Kulturministeriet er i dialog med relevante idrætsaktører om de nærmere relevante retningslinjer og rammer. Rammerne for den professionelle idræt tilrettelægges på baggrund af retningslinjer fra sundhedsmyndighederne. De gældende retningslinjer vil blive offentliggjort hos de respektive parter.

Baggrund

I ’Aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning’ af 7. maj 2020 er det besluttet, at den professionelle idræt uden tilskuere skal genåbne straks.

Aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning (pdf)

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16